Sosyal Medya

Ekonomi

FÖŞ video: UYARIYORUM: Ekonomi Programı’nın 6 ay ömrü kaldı

Mehmet Şimşek’in acilen bütçede TL400-500 milyar kesinti yapması lazım. Kış aylarında TCMB faizinin de yeniden yükseltilmesi gerekecek korkarım. Kalıcı ekonomik istikrar için EN ÖNEMLİ adımı ise videoya sakladım. Mehmet Şimşek Erdoğan’ı daha fazla önlem almaya ikna edebilecek mi? Edemezse bu kış kaderimiz yine KRİZ Mİ?

FÖŞ video:  UYARIYORUM: Ekonomi Programı’nın 6 ay ömrü kaldı

Bugünlerde her şey ne güzel değil mi? Dışardan para yağıyor, “lokal” mudiler dövizden TL’ye dönüyor. Her TC vatandaşının birincil özlemi olan güçlü TL’ye kavuştuk. Hatta, yaz aylarında hayat pahalılığı da biraz olsun hafifler. Ama, yetmez, Mehmet Şimşek’in uyguladığı Ekonomik İstikrar Programı’nda çok yol katedildi de, daha enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirecek “dönülemez noktaya” gelemedik.

 

Kur istikrarı da çok kısa vadeli yabancı fonların fırsatçı alımlarıyla temin edildi. Kalıcı olmayabilir. Türkiye’yi hem global konjünktürün hızla değişimi, hem de içerde enflasyon baskılarının yeniden şiddetlenmesiyle zor bir kış bekliyor. Mehmet Şimşek’in acilen bütçede TL400-500 milyar kesinti yapması lazım. Kış aylarında TCMB faizinin de yeniden yükseltilmesi gerekecek korkarım. Kalıcı ekonomik istikrar için EN ÖNEMLİ adımı ise videoya sakladım. Mehmet Şimşek Erdoğan’ı daha fazla önlem almaya ikna edebilecek mi? Edemezse bu kış kaderimiz yine KRİZ Mİ?

 

Bir içerik daha?

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler