Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fatih Karahan, Jackson Hole Sempozyumuna katılacak

TCMB Başkanı Fatih Karahan, bu yıl 22-24 Ağustos tarihlerinde ABD'de gerçekleşecek olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılacak.

Fatih Karahan, Jackson Hole Sempozyumuna katılacak

 

Dünyanın önemli merkez bankaları yetkililerinin bir araya geldiği Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda, küresel piyasalarda enflasyon endişelerinin yerini yavaş yavaş resesyon korkusuna bıraktığı yeni dönem konuşulacak. Bu yıl ‘Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi’ teması ile yapılacak organizasyon, ABD’nin Wyoming eyaletinde, 22-24 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Sempozyum, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kansas City şubesi ev sahipliğinde 1978’den bu yana düzenleniyor.

22-24 Ağustos’taki sempozyumda Merkez Bankacılar, ekonomistler, finansal piyasa katılımcıları, akademisyenler ve hükümet temsilcileri, uzun vadeli politika konularını ele almak için ABD’nin Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında buluşacak.

Sempozyumda Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşma önem taşıyor. Powell’ın Jackson Hole’de vereceği mesajlarda bankanın faiz indirimlerine ilişkin ipucu aranacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’na katılarak, merkez bankası başkanları arasında yerini alacak.

Jackson Hole’de başka neler yapılıyor?

Her yıl seçilen konuya göre uzmanlardan ilgili alt konularda makale yazmalarının talep edildiği sempozyumda, bugüne kadar 150’den fazla yazarın enflasyon, iş gücü piyasaları ve uluslararası ticaret gibi konularda makaleler sunduğu kayıtlarda yer alıyor.

Kamuoyunda tartışmayı ve fikir alışverişini teşvik etmeye aracılık sağlama amacıyla yola çıkan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda, tarihi boyunca 70 ülkeden katılımcıların farklı bakış açılarını ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldiği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler