Sosyal Medya

Ekonomi

Eylül sigaraya zamla başladı

Eylül ayının ilk günlerinde sigara fiyatlarına yapılan zamlar gündemde geniş yer buldu. Ağustos ayında sigara fiyatlarına 4 ile 5 lira…

Eylül sigaraya zamla başladı

Eylül ayının ilk günlerinde sigara fiyatlarına yapılan zamlar gündemde geniş yer buldu. Ağustos ayında sigara fiyatlarına 4 ile 5 lira arasında bir artış yapılmıştı ve bu durum sosyal medya platformu X’te kullanıcılar tarafından yoğun şekilde tartışıldı. “Sigaraya zam mı geldi, sigara fiyatlarına ne zaman zam gelecek, en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları kaç TL, Eylül ayındaki sigara zammı ne kadar olacak?” gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden sigaraya Eylül ayında yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulundu.

Sigaraya Ne Zaman ve Ne Kadar Zam Gelecek?

Dündar, Eylül ayının ilk günlerinde sigaraya 3 ile 5 lira arasında bir zam yapılacağını duyurdu. “Enflasyonun düştüğü söyleniyor ama Eylül ayı içinde sigara fiyatlarına 3 ile 5 lira arasında bir artış bekliyoruz” ifadelerini kullanan Dündar, TELE1’e verdiği demeçte de bu zammın Eylül ayının içinde gerçekleşmesini beklediklerini, ancak tam tarihin net olmadığını belirtti. “Eylül ayının ilk haftalarında bu zammı görebiliriz” dedi.

Alkol Fiyatlarına Zam Gelecek mi?

Alkol fiyatlarına yönelik zam beklentilerine de değinen Dündar, “Alkole şu anda bir zam yapılması beklenmiyor” diyerek, alkol fiyatlarında bir değişiklik öngörülmediğini belirtti.

En Ucuz ve En Pahalı Sigara Fiyatları Ne Kadar?

Güncellenen fiyat listelerine göre, PM sigara grubunun en pahalı sigarası 77 lira, en ucuz sigarası ise 69 lira oldu. JTI sigara grubunda en pahalı sigara 78 lira, en ucuz sigara ise 64 lira olarak belirlendi. BAT sigara grubunun en pahalı sigarası 85 lira, en ucuz sigarası 64 lira olarak fiyatlandırıldı. TT sigara grubunun en pahalı sigarası 71 lira, en ucuz sigarası 60 lira olarak açıklandı. Imperial Tobacco sigara grubunda ise en pahalı sigara 77 lira, en ucuzu ise 62 lira olarak fiyatlandırıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler