Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan:  Fiyat  balonu sönüyor

Programın olumlu sonuçlarını peyderpey alıyoruz alacağız. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz.

Erdoğan:  Fiyat  balonu sönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Çin otomobil üreticisi ile 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzaladık. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Katma değere sağlayacak her yatırıma kapımız açık.” diyen Erdoğan, ” Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın basın toplantısında  yaptığı ekonomiyle ilgili açıklamalar şöyle:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa, çarşıya, pazara kulak tıkayan bir hükümet asla olmadıklarını ifade ederek, “Toplumumuzdaki özellikle bazı kesimlerin hayat pahalılığı sebebiyle yaşadığı zorlukların bilincindeyiz. 22 yıllık iktidarlarımız boyunca insanımıza enflasyonu ezdirmedik. Bundan sonra da aynı hassasiyetle hareket edeceğiz. Amacımız ekonomimizi, enflasyonu tekrar körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Türkiye’ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için büyük itina gösteriyoruz. İstikrar ve reform programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz.

Programın olumlu sonuçlarını peyderpey alıyoruz alacağız. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz. Belli başlı sektörlerde aşırı kar hırsı ve aç gözlülüğün yol açtığı fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. Orta Vadeli Programın etkileri gördükçe ekonomi kurmaylarımıza yönelik yıpratma ve yıldırma kampanyaları da yoğunlaşmaktadır. Ne biz ne de milletimiz bu saldırılara prim vermeyecektir. Sabır ve kararlılıkla yol haritamızı uygulamaya devam edeceğiz.

İstihdam konusunda iş gücü verilerimiz gayet güzel geliyor. Mayıs ayı iş gücü verileri rekorlar kırdığımız 2023 yılından bile daha iyi seviyede gerçekleşti. İşsizlik oranı bir önceki yıla göre 1,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesine geriledi. İhracat tarafında da yakaladığınız ivmeyi sürdürüyoruz. Cari açıkta iyileşme aynı şekilde devam etmektedir. Merkez Bankası brüt rezervlerimiz 148 milyar doların üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. İnşallah her alanda çok daha iyi yerlere geleceğiz. Ekonomiye dair birçok düzenlemeyi içeren kanun teklifimiz bugün grup başkanlığımız tarafından meclisimizin takdirine sunuldu. Türkiye’nin mali kaynaklarının milletimiz için kullanılmasını sağlayarak 85 milyonun tamamının gelirini refahını, huzurunu, artırmayı istiyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum” diye konuştu.

 

Basın kaynakları

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler