Sosyal Medya

Ekonomi

Çin’den Türkiye’ye enerji yatırımı

Çin kamu enerji şirketi yatırım görüşmeleri için Türkiye’ye geldi.

Çin’den Türkiye’ye enerji yatırımı

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın başkanlığındaki heyet ile Çin’in en büyük kamu enerji şirketi olan China Energy yetkilileri arasında görüşme gerçekleştirildi.

Bakan Bayraktar sosyal medya (X) hesabından yaptığı açıklamada Energy China Başkanı Lin Şiaodan başkanlığındaki heyet ile Mayıs ayındaki gerçekleştirdiği Çin seyahatinde ele alınan Türkiye’de büyük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımları gerçekleştirilmesi imkanlarının detaylarının ele alındığını kaydetti.

Alparslan Bayraktar geçtiğimiz hafta da bakanlıkta kabul ettiği Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ile yaptığı görüşmede iki ülke arasında enerji ve madencilik alanlarında geliştirmeyi planlanan iş birlikleri için atılacak adımların ele alındığını söylemişti.

Çin’in en büyük kamu enerji şirketi olan China Energy Engineering Group (CEEC, 中国能源建设) Fortune dergisi çalışmasına göre dünyanın en büyük 500 şirketi arasında 239’uncu sırada yer alıyor.

120 bine yakın çalışanı bulunan şirketin 2023 yılı geliri 57,7 milyar ABD Doları düzeyinde iken varlıklarının toplam değeri de 113 milyar ABD Doları düzeyinde bulunuyordu.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler