Sosyal Medya

Ekonomi

Cevdet Yılmaz ve  Mehmet Şimşek’ten  vergide adalet mesajı

Cevdet Yılmaz, “Çalışma bitmeden yapılan her yorum spekülasyondan öteye geçmez” uyarısında bulundu. Bakan Mehmet Şimşek ise “Doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz” mesajı verdi.

Cevdet Yılmaz ve  Mehmet Şimşek’ten  vergide adalet mesajı

Bayram boyunca halen hazırlıkları süren Vergi Paketi hakkında her gün sayısız yorum çıkarken, paketin sürekli garson bahşişlerinden, kiralara kadar kapsayacağı alanlar da genişledi.  Bu duyumlar ekonomi kabinesini rahatsız etmiş olacak ki, Başkan Yardımcısı  Cevdet Yılmaz ve Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ardı ardına uyarıcı mesajlar yayınladılar.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, üzerinde çalışılan yeni vergi paketiyle ilgili vatandaşa dokunan dolaylı vergiler tartışılırken hükümetten ‘Asıl amaç vergide adaleti sağlamak’ mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Çalışma bitmeden yapılan her yorum spekülasyondan öteye geçmez” uyarısında bulundu. Bakan Mehmet Şimşek ise “Doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz” mesajı verdi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazırlıkları süren vergi paketi ile ilgili “Çeşitli alternatifler değerlendiriliyor, çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir” derken, “vergide adalet” mesajı verdi. Yılmaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Üzerinde uzlaşılan önerilerden biri, vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması olmuştu. Eylül 2023’te ilan ettiğimiz OVP’de bu politikayı resmi dokümanımıza dahil ettik ve kamuoyu ile paylaştık. Bir süredir hazırlıkları yapılan, etki analizleri tamamlandıktan sonra Meclis’imizin takdirine sunulacak olan vergi düzenleme taslakları, esas itibarıyla bu politikayı yansıtmaktadır. Teknik çalışmalarda doğal olarak çeşitli alternatifler değerlendirilmektedir. Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir. Bu çerçevede, kaynağı şeffaf olmayan haberlere ve yetkili kişi ve kurumlar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemelidir.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi paketi hazırlıklarına yönelik sosyal medya hesabından önceki gün açıklama yaptı. Tartışmaların odağındaki doğrudan vergilere vurgu yaptı ve “Yüce Meclis’imizde yakında görüşülmesi beklenen pakette yer alan doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz” dedi. Şimşek, bu sözleri ile pakette yer alan çok uluslu şirketler ve yurtiçindeki şirketlere yönelik asgari kurumlar vergisini kastetti.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler