Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin faiz indirimini desteklemesi bekleniyor

Tahminciler, ABD tüketici fiyatlarına ilişkin aylık raporun, geçen yazdan bu yana temel enflasyonda arka arkaya en küçük artışları göstermesini ve…

Bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin faiz indirimini desteklemesi bekleniyor

Tahminciler, ABD tüketici fiyatlarına ilişkin aylık raporun, geçen yazdan bu yana temel enflasyonda arka arkaya en küçük artışları göstermesini ve Eylül ayında Federal Rezerv’in faiz oranını düşürme ihtimalini artırmasını bekliyor.

Bloomberg anketindeki medyan tahmine göre, Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından Perşembe günü yayınlanacak rakamlar, gıda ve enerji hariç fiyatların önemli bir göstergesinin Haziran ayında üst üste ikinci ayda sadece %0,2 arttığını gösterecek. Daha geniş kapsamlı tüketici fiyat endeksinin, kısmen düşük gaz fiyatları sayesinde %0,1’lik daha küçük bir artış kaydettiği görülüyor.

Böyle bir sonuç, finansal piyasalarda Fed’in Eylül ayındaki politika toplantısında faiz indirimine başlayacağı ve 1980’lerin başından bu yana en agresif sıkılaştırma kampanyasını gevşetmenin ilk adımı olacağı yönündeki beklentileri güçlendirmeye yardımcı olacak.

Bloomberg ekonomistleri Anna Wong, Chris Collins ve Stuart Paul Çarşamba günü rakamların önizlemesinde, “Bloomberg Economics, Haziran ayı TÜFE raporunun, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son enflasyon baskılarını karakterize etmesini ödünç almak için ‘gerçekten iyi’ bir okuma olmasını bekliyor” dedi. “Bu durum Fed’in Eylül ayında faiz indirimlerine başlaması için zemin hazırlayacaktır.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler