Sosyal Medya

Ekonomi

BofA’dan faiz indirimi için uyarı!

ABD'nin uluslararası yatırım kuruluşu, finans devi Bank of America, Türkiye'de piyasaların faiz indirimlerini "çok erken" fiyatladığına dair uyarıda bulundu.

BofA’dan faiz indirimi için uyarı!

Bloomberg’den Kerim Karakaya’nın haberine göre, ABD’li finans devi Bank of America (BofA) piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aşırı gevşemesinin fiyatlandığını ve bunun için erken olduğunu belirtti.

BofA stratejistleri, yılsonu enflasyonunu hala yüzde 42 gibi yüksek bir oranda beklediklerini ve TCMB’nin Aralık ayından önce faiz indirimi yapmasını beklemediklerini belirtti. BofA stratejistleri TCMB’nin yalnızca bu yılın Aralık ayında 250 baz uan faiz indirimi yapmasını beklediklerini belirtti.

Eylül veya Ekim gibi faiz indirimlerinin erken olduğunu düşünen BofA stratejistleri, enflasyonun tahmin edilenden daha yüksek çıkması durumunda faiz indirimlerinin 2025 yılının 1. çeyreğine kolaylıkla ertelenebileceğini söyledi.

Bu arada Kerim Karakaya’nın X sosyal medya hesabından paylaşımına göre, swap piyasası 3 ay sonrası için faiz indirimlerini fiyatlıyor. Altı ay içinde ise politika faizinin yüzde 40 seviyesine düşeceğini öngörüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler