Sosyal Medya

Ekonomi

Bloomberg HT Piyasa Katılımcıları Anketi: Yıllık enflasyon yüzde 72,5 olacak

Bloomberg HT’nin son yayımlanan anketine göre, haziran ayı enflasyonunun aylık yüzde 2,2, yıllık ise yüzde 72,5 olması bekleniyor.   Bloomberg…

Bloomberg HT Piyasa Katılımcıları Anketi: Yıllık enflasyon yüzde 72,5 olacak

Bloomberg HT’nin son yayımlanan anketine göre, haziran ayı enflasyonunun aylık yüzde 2,2, yıllık ise yüzde 72,5 olması bekleniyor.

 

Bloomberg HT’nin Haziran ayı enflasyon anketi yayımlandı. Ankete katılan 22 kurumun medyan beklentisi, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,2, yıllık bazda ise yüzde 72,5 artacağı yönünde.

Ankette, haziran enflasyonu için en düşük aylık beklenti yüzde 1,7 olarak kaydedilirken, en yüksek beklenti yüzde 3 seviyesinde bulunuyor.

Yıllık enflasyon tahminlerinde ise en yüksek beklenti yüzde 73,9, en düşük beklenti ise yüzde 71,8 seviyesinde gerçekleşti.

2024 yıl sonu enflasyon beklentisi de anketin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu beklenti, 18 kurumun katılımıyla yapılan değerlendirmede, bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 43 olarak belirlendi. Yıl sonu enflasyonu için en yüksek beklenti yüzde 47, en düşük beklenti ise yüzde 39 olarak kaydedildi.

Piyasa analistleri ve ekonomistler, 2024 yılı için enflasyon zirvesinin mayıs ayında yüzde 75,45 ile gerçekleştiği görüşünde birleşiyor.

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler