Sosyal Medya

Ekonomi

YENİLEME: (Özel’den sert yanıt:  Cevabı meydanlarda vereceğiz) Bakan Işıkhan: Asgari ücrete ara zam olmayacak

Asgari ücrete ara zam yapılmama kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Akıllarını başlarına alsınlar” dedi. Özel kararı ‘vicdansızlık’…

YENİLEME: (Özel’den sert yanıt:  Cevabı meydanlarda vereceğiz) Bakan Işıkhan: Asgari ücrete ara zam olmayacak

Asgari ücrete ara zam yapılmama kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Akıllarını başlarına alsınlar” dedi. Özel kararı ‘vicdansızlık’ ve ‘insafısızlık’ olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman ile yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

Asgari ücrete zam yapılmamasını desteklemediklerini söyleyen Özel şu ifadeleri kullandı:

 

“Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar. Bugün daha asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli’nde yapılacak mitingde biz iktidara tavrının cevabını vermek üzere meydanlarda olacağız. Biz milletten muhalefet partisi olarak yetki ve sorumluluk aldık.”

 

“Asgari ücrete zam yapılmaması vicdansızlıktır, insafsızlıktır. Geçen sene oy istediğiniz insanlara şunu söylüyordunuz; ‘gerekirse yılda 4 zammı düşünmeliyiz’ diyordunuz. Şimdi oy aldınız, vatandaşla işiniz kalmadı, asgari ücret erimiş gitmiş ‘zam yapmayacağız’ diyorsunuz. Şu ana kadar asgari ücret yüzde 28 eridi. Gıda fiyatları karşısında yüzde 45 eridi. Bir altı ay daha gittiğinde geçen seneki asgari ücretin yarısı kadar bile alım gücüne sahip olmayacak. Bu yüzden bir kez daha söylüyorum akıllarını başlarına alsınlar. Asgari ücrete zam yapmamak tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücrete göre ayarlanan, tüm emekçilere büyük bir saygısızlıktır, hürmetsizliktir.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zammın olmayacağını açıkladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları üzerine bir açıklama yaptı. Mecliste AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan “Göstergeler olumlu ilerliyor” diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan asgari ücrette artış için Aralık ayını işaret etti.

Bakan Işıkhan, Temmuz’da emekliye refah payının da gündemlerinde olmadığını da ifade etti.

 

 

bigpara

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler