Sosyal Medya

Ekonomi

Babacan’dan TÜİK yorumu: Her ay farklı rakamlar, aynı hikaye

TÜİK’in ağustos ayı enflasyon verilerini aylık yüzde 2,47, yıllık yüzde 51,97 şeklinde açıklamasının ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan “Her…

Babacan’dan TÜİK yorumu: Her ay farklı rakamlar, aynı hikaye

TÜİK’in ağustos ayı enflasyon verilerini aylık yüzde 2,47, yıllık yüzde 51,97 şeklinde açıklamasının ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan “Her ay aynı hikayeye” şeklinde yorum geldi. iktidarın enflasyon rakamlarını bir başarı olarak sunmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Babacan, “Bu ekonomi politikalarıyla vatandaşlarımızın refahını artırmak mümkün değil” dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, ağustos ayında aylık enflasyon yüzde 2,47, yıllık enflasyon ise yüzde 51,97 olarak belirlendi.

Açıklanan bu rakamların ardından, DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunurken, “Her ay aynı hikayeyi farklı farklı rakamlarla dinliyoruz” dedi.

DEVA Partisi lideri Babacan, yıllık enflasyon oranının yüzde 51,97 olarak açıklanmasını eleştirerek, iktidarın bu durumu bir başarı olarak sunmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Babacan, Türkiye’deki aylık enflasyon rakamlarının birçok ülkenin yıllık enflasyonunu geride bıraktığını belirtti.

Babacan, “İktidarın yanlış politikaları yüzünden dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın alım gücü hızla eriyor. Açlık ve yoksulluk sınırları her geçen gün daha da yükseliyor. Buna karşın, asgari ücret başta olmak üzere sabit gelirler yerinde sayıyor.

İktidar, halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek yerine günü kurtarmaya çalışıyor. Bu ekonomi politikalarıyla vatandaşlarımızın refahını artırmak mümkün değil. Asıl hedef, halkın alım gücünü artırmak ve geçim sıkıntısını sona erdirmek olmalıdır” dedi.

DEVA Partisi lideri paylaşımının geri kalanında şu ifadeleri kullandı:

“Her ay aynı hikayeyi farklı farklı rakamlarla dinliyoruz. Yıllık enflasyon %51,97 açıklanırken iktidarın bunu bir başarı gibi sunmaya çalışması kabul edilemez.

Türkiye’deki aylık enflasyon rakamları birçok ülkenin yıllık enflasyonunu dahi geride bırakıyor. İktidarın yanlış politikaları yüzünden dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın alım gücü hızla eriyor, açlık ve yoksulluk sınırları her geçen gün daha da yükseliyor. Buna karşın, asgari ücret başta olmak üzere sabit gelirler yerinde sayıyor.”

karar.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler