Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P Global Ratings, Çin’in kredi notlarını teyit etti

S&P Global Ratings, Çin’in ‘A+’ olan uzun vadeli ve ‘A-1’ olan kısa vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını…

S&P Global Ratings, Çin’in kredi notlarını teyit etti

S&P Global Ratings, Çin’in ‘A+’ olan uzun vadeli ve ‘A-1’ olan kısa vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını teyit etti. Uzun vadeli notun görünümü durağan olarak belirledi.

 

S&P, “Uzun vadeli notun durağan görünümü, Çin’in önümüzdeki bir ila iki yıl içinde yıllık %4 veya daha fazla kendi kendini idame ettiren ekonomik büyümeye geri döneceği görüşümüzü yansıtmaktadır. Bu da net genel devlet borcundaki yıllık artış oranının istikrarlı bir şekilde GSYH’nin %4’üne doğru gerilemesini sağlayacaktır” dedi.

Çin’e verilen notların ülkenin sağlam ekonomik büyümeyi ve güçlü dış ölçütleri sürdürecek politika ayarlarını yansıttığını vurgulayan S&P, “Hükümetin finansal ve sosyal istikrarsızlık risklerini ele alma çabaları, ekonominin iç veya dış şoklara karşı kırılganlığı artırmadan hızlı gelişmeye devam etmesine izin vermelidir” dedi.

S&P, Çin hükümetinin önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca güçlü mali teşviklere devam edeceğine inanılması halinde notları düşürebileceklerini belirtti.

S&P, “Bu muhtemelen ekonomik büyüme üzerinde şu anda beklediğimizden daha kalıcı bir aşağı yönlü baskı olarak yansıyacaktır. Ortaya çıkan mali etki, genel devlet borcundaki net değişimin yıllık GSYH’nin %6’sına yakın veya üzerinde kalmasına neden olacaktır” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, mali konsolidasyonun beklenenden daha hızlı olması halinde Çin’in kredi notunu yükseltebileceklerini de vurguladı.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler