Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya Merkez Bankası faiz yükseltti

Rusya Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu savunarak faiz oranlarını %18’den %19’a yükselttiğini duyurdu.…

Rusya Merkez Bankası faiz yükseltti

Rusya Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu savunarak faiz oranlarını %18’den %19’a yükselttiğini duyurdu.

 

Merkez Bankas, “iç talepteki büyümenin mal ve hizmet arzını genişletme kapasitesini hala önemli ölçüde geride bıraktığını” söyledi. Enflasyonun mevcut %9,1 seviyesinden 2025 yılında bankanın hedefi olan %4’e ulaşması için daha fazla faiz artışı yapılması ihtimali üzerinde duruldu.

Banka, orta vadede “dış ticaret koşullarının kötüleşmesiyle bağlantılı” yüksek yukarı yönlü riskler nedeniyle enflasyonun yıl sonuna kadar Temmuz ayı tahmin aralığı olan %6,5-7’yi aşabileceğini öngördü.

Mevcut tahminlere göre enflasyonun 2025 yılında %4-4,5 aralığına düşmesi ve sonrasında %4 hedefi civarında kalması bekleniyor.

Merkez Bankası, ekonomik büyüme ikinci çeyrekte “arz yönlü kısıtlamalardaki artış ve dış talepteki yumuşama” nedeniyle bir miktar yavaşladı. Banka ayrıca Rus ekonomisinin dengeli bir büyüme patikasından yukarı doğru önemli bir sapma göstermeye devam ettiği uyarısında bulundu.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler