Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Malezya Başbakanı: BRICS, dolara olan bağımlılığı azaltmada önemli

Malezya Başbakanı, Rusya'nın BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul ederken BRICS hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Malezya Başbakanı: BRICS, dolara olan bağımlılığı azaltmada önemli

 

Malezya Başbakanı Datuk Seri Anwar İbrahim, Rusya’nın BRICS Zirvesi’ne katılma davetini kabul etti. İbrahim, Doğu Ekonomik Forumu (EEF) çerçevesinde Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Malezya’nın BRICS’e ortak ülke olarak katılması konusuna özel bir önem verildiğini söyledi.

İbrahim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu, BRICS’e katılma yolunda nihai hedefimize doğru atılmış önemli bir adım” dedi.

Malezya Başbakanı İbrahim aynı zamanda, BRICS’in ülkelerin dolara olan bağımlılığını azaltmada önemli bir araç olduğunu söyledi.

Rusya haber ajansı RIA Novosti’ye açıklamalarda bulunan İbrahim, “Geçmişte Çin, Endonezya ve bir dereceye kadar Tayland ile yaptığımız yerel para birimlerini kullanma konusunu Hindistan ile görüşüyoruz. Hala dolara oldukça bağımlıyız, ancak en azından etkiyi azaltmak için bunu yapmamız gerekiyor. BRICS elbette bunu yapmanın bir başka aracı.” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler