Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Japonya Maliye Bakanı: Yen ve tahvil piyasasını yakından izliyoruz

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki Salı günü yaptığı açıklamada yendeki mevcut zayıflığın olumsuz etkilerinden ve bunun ücretleri arttırmaya yönelik teşvikler…

Japonya Maliye Bakanı: Yen ve tahvil piyasasını yakından izliyoruz

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki Salı günü yaptığı açıklamada yendeki mevcut zayıflığın olumsuz etkilerinden ve bunun ücretleri arttırmaya yönelik teşvikler üzerindeki etkisinden endişe duyduğunu söyledi.

 

Suzuki, “En önemli hedeflerimizden biri fiyatlardaki artışı aşan ücret artışları sağlamaktır,” dedi. “Öte yandan, fiyatlar yüksek kalmaya devam ederse, ücretler artsa bile bu hedefe ulaşmak zor olacaktır.”

Zayıf yen ihracatçılar için bir nimet olsa da, hammadde ithalatının maliyetini artırarak tüketime zarar verdiği için Japon politika yapıcıları için bir baş ağrısı haline geldi.
Yen’in geçen ayın sonlarında dolar başına 160’ı aşması Tokyo’nun şüpheli müdahalelerini tetikledi.

Japon para birimi o zamandan bu yana toparlandı ve son olarak 156,45 civarında seyretti.
Kabine toplantısı sonrası düzenlenen olağan basın toplantısında Suzuki, döviz kurlarının temelleri yansıtan piyasalar tarafından belirlenmesi gerektiğini ve para biriminin istikrarlı bir şekilde hareket etmesinin arzu edildiğini yineledi.

Suzuki, hükümetin döviz piyasasını yakından izleyeceğini ve gerektiğinde uygun önlemleri alacağını söyledi.

Pazartesi günü on yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaşan gösterge Japonya devlet tahvili getirileriyle ilgili soruları yanıtlayan Suzuki, hükümetin piyasayı yakından izlemesinin ve tüccarlarla iletişim kurmasının önemli olduğunu söyledi.

10 yıllık JGB getirisi sabah işlemlerinde %0,979 civarında işlem gördü.
Suzuki, “Hükümet, devlet tahvillerinin istikrarlı bir şekilde ihraç edilmesini sağlamak için uygun borç yönetimi politikaları uygulayacaktır” dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Reuters

Çeviri: Cem Çetingüç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler