Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Gerginlik Artarken Daha Fazla Temsilciler Meclisi Demokratı Biden’ın Yarıştan Çekilmesini İstiyor

ABD Başkanı sallantıda olan yeniden seçim kampanyası için çok önemli bir haftaya girerken, Kongre’deki birçok etkili Demokrat Pazar günü özel…

Gerginlik Artarken Daha Fazla Temsilciler Meclisi Demokratı Biden’ın Yarıştan Çekilmesini İstiyor

ABD Başkanı sallantıda olan yeniden seçim kampanyası için çok önemli bir haftaya girerken, Kongre’deki birçok etkili Demokrat Pazar günü özel olarak Joe Biden’ın partinin Beyaz Saray adayı olarak kenara çekilmesini istediklerini söyledi.

Bu grup arasında Temsilciler Meclisi komitelerinin bazı Demokrat liderleri de bulunuyor; bu da Biden’ın geçen ay Donald Trump’a karşı tökezlediği tartışmanın ardından Kongre’deki bazı parti sadıklarının bile aday olarak yeni bir kişi istediğinin bir işareti. Tartışmaya aşina olan kişilere göre ayrılmalar arasında New York’tan Jerrold Nadler ve Joe Morelle; Washington’dan Adam Smith; ve California’dan Mark Takano bulunuyor. Üyeler görüşlerini Pazar günü öğleden sonra Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries tarafından düzenlenen özel bir sanal görüşmede dile getirdiler. Bu, Biden’ın kenara çekilmesi çağrısında bulunan toplam dokuz Temsilciler Meclisi Demokratına tekabül ediyor.

Biden’ın 27 Haziran’da Trump’a karşı yaptığı tartışmanın yankıları sürüyor. Görevdeki başkan, kenara çekilmesi yönündeki çağrılara karşı meydan okuyarak, yeniden seçilme kampanyasını askıya almak gibi bir planı olmadığını defalarca söyledi. Ancak bu hafta Biden’ın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü üyelerini Washington’da ağırlaması ve Kongre üyelerinin tartışmalardan bu yana büyük ölçüde uzak kaldıktan sonra Kongre Binası’na dönmesi nedeniyle yeni zorluklar ortaya çıkıyor.

Jeffries ile yapılan görüşmeye katılanların hepsi olmasa da çoğu, Kasım kampanyalarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olmayan Demokratlar. Kongre panellerindeki görevleri kısmen kıdemlerini ve göreceli olarak yeniden seçilme güvencelerini yansıtıyor. Birçoğu, hükümetteki yaklaşık elli yılı boyunca Biden ile bir şekilde çalışmışlar. Massachusetts’ten Richie Neal ve Virginia’dan Don Beyer de dahil olmak üzere kıdemli Demokratlar, toplantıdan sonra yaptıkları açıklamalarda Biden’ın yarışta kalmasını istediklerini söylediler. Salı sabahı tüm Temsilciler Meclisi Demokratlarıyla yapılacak düzenli bir toplantı, grup genelindeki hissiyatı daha iyi anlatacak ve rekabetçi yeniden seçim yarışmalarıyla karşı karşıya olan ve Biden seçmeninin düşüşünün oy pusulasındaki yansımalarından korkan üyeleri de içerecek.

Panik, Senato’ya kıyasla Temsilciler Meclisi’nde daha belirgin, çünkü Demokratlar bu mecliste tartışmadan önce çoğunluğu ele geçirme konusunda büyük umutlara sahipti. Jeffries’in sözcüsü görüşme hakkında yorum yapmayı reddederek bunun özel bir görüşme olduğunu söyledi. Demokratlar Şüphe Duyuyor Önde gelen birkaç Demokrat da Pazar günü televizyonda yayınlanan röportajlarda kamuoyu önünde konuştu: Hiçbiri doğrudan Biden’ın yarışı bırakması çağrısında bulunmadı, ancak devam edip etmemesi gerektiğini sorguladılar. Kaliforniya Demokrat Temsilcisi Adam Schiff, NBC’nin Meet the Press programında “Tartışma sahnesindeki performansı bence haklı olarak soru işaretleri yarattı” dedi. “Schiff, “Donald Trump’la başa baş gitmesi gerekirdi” dedi ve ekledi: “Yakın bile olmamalı. “Warner’ın düşüncelerini bilen bir kişi Pazar günü yaptığı açıklamada, Virginia Senatörü Mark Warner’ın Senato Demokratlarının Biden’ın başkanlık adaylığında kalmasını desteklemelerini görüşmek üzere Pazartesi günü için ayarladığı bildirilen toplantının gerçekleşmeyeceğini söyledi. Söz konusu kişi, toplantının aslında hiçbir zaman planlanmadığını, ancak özel, yüz yüze bir konuşma yapma fikrinin ortaya atıldığını söyledi. Söz konusu kişi, bu toplantı fikrinin kamuoyuna yansımasının ardından toplantının imkansız hale geldiğini söyledi. Bunun yerine Senato Demokratları Salı günü olağan toplantılarında konuşacaklar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler