Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Eurostat: Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri aştı

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat verilerine göre, Euro bölgesinde manşet enflasyonun Haziran ayında %2,5’e geriledi ancak yakından takip edilen çekirdek…

Eurostat: Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri aştı

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat verilerine göre, Euro bölgesinde manşet enflasyonun Haziran ayında %2,5’e geriledi ancak yakından takip edilen çekirdek ve hizmet enflasyonunun ise beklentilerin üzerinde kaldı.

 

Manşet enflasyon, beklentilere paralel gerçekleşirken, enerji, gıda, alkol ve tütünün değişken etkileri hariç tutulduğunda çekirdek enflasyon değişim göstermeyerek %2,9 oldu. Analistler çekirde enflasyonun yüzde %2,8’e gerilemesini bekliyordu.

Hizmet sektöründeki fiyat artış oranı da Mayıs’a göre değişmeyerek %4,1’de kaldı.

Haziran ayında, Euro bölgesinde yıllık enerji enflasyonu %0,2 olarak gerçekleşmiş ve sektörün güçlü bir dezenflasyonist etkiye sahip olduğu yılın başlarına kıyasla keskin bir değişim göstermiştir.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos CNBC’den Annette Weisbach’a verdiği demeçte, merkez bankasının enflasyonun %2’lik hedefine yaklaşacağından emin olmakla birlikte, önümüzdeki ayların “engebeli bir yol” olacağını ve para politikası için “önceden belirlenmiş bir yol” olmadığını söyledi. Weisbach, Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu çerçevesinde açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler