Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de küçük işletme sahiplerinin görünümü Haziran’da yılın en yüksek seviyesine çıktı

ABD’de küçük işletmelerin görünümünü yansıtan endeks, Haziran ayında piyasa beklentilerinin aksine artış gösterdi ve yılın en yüksek seviyesine çıktı.  …

ABD’de küçük işletme sahiplerinin görünümü Haziran’da yılın en yüksek seviyesine çıktı

ABD’de küçük işletmelerin görünümünü yansıtan endeks, Haziran ayında piyasa beklentilerinin aksine artış gösterdi ve yılın en yüksek seviyesine çıktı.

 

Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu (NFIB) tarafından Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan ve küçük işletmelerin piyasaya bakışını yansıtan endeks, Haziran ayında 90,5 puandan 91,5 puana yükseldi. Analistlerin beklentisi endeksin 90,3 puana ineceği yönündeydi.

Ancak bu artışa rağmen endeks üst üste 30’uncu ayda da 49 yıllık ortalama olan 98 puanın altında kaldı. Endeks 2021 yılı Ağustos ayından bu yana 100 puanın altında seyrediyor.

Enflasyon hâlâ küçük işletmelerin en önemli sorunu; İşletme sahiplerinin %21’i bunu, Mayıs ayına göre bir puan düşüşle işlerini yürütmedeki en önemli sorunları olarak bildirdi.

NFIB Baş Ekonomisti Bill Dunkelberg, “Küçük işletmeler yılın geri kalanında ekonomi konusunda kötümser olmaya devam ediyor. Artan tazminat maliyetleri her yerde daha yüksek fiyatlara yol açtı. Bu arada, önümüzdeki belirsiz aylara hazırlanan küçük işletme sahipleri için enflasyonda herhangi bir rahatlama da görünmüyor” dedi.

Küçük İşletmeler Endeksi 2018 yılı Ağustos’ta 108,8 puan ile zirve seviyesini görmüştü.

Endeks, küçük işletmelerin ekonomik gelişiminin aylık olarak takip edilerek, gelişmelerin raporlanması ile oluşturuluyor.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler