Sosyal Medya

Döviz

Mehmet Şimşek: “TL’ye güven artıyor” dedi

Kur korumalı mevduatlardaki düşüşü TL'ye güven artıyor olarak yorumlayan Bakan Şimşek'ten açıklamalar geldi.

Mehmet Şimşek: “TL’ye güven artıyor” dedi

X sosyal medya hesabını sıklıkla kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bu kez  yine buradan kur korumalı mevduat (KKM) konusunda yorum geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından haftalık olarak açıklanan para ve banka istatistiklerinde KKM’de son 29 haftanın en hızlı düşüşünü ‘Türk lirasına güven artıyor’ şeklinde değerlendiren Şimşek, “KKM hesaplarının azaltılmasında ciddi bir mesafe aldık” dedi.

Şimşek paylaşımına “KKM stoku TL bazında zirvesi olan geçen yıl ağustos ayına kıyasla 47 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,5 trilyon TL azaldı. KKM’nin payı azalırken TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı 19 puanın üzerinde artarak yüzde 51,2 seviyesine ulaştı.” şeklinde devam etti.

Şimşek, “Döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan faiz alt sınırının azaltılması ve firmaların KKM hesaplarındaki vergi istisnasının sona ermesine ilave olarak ağustos ayından itibaren bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olmasıyla birlikte bu sürecin hızlanmasını bekliyoruz. Uyguladığımız politikalarla makro finansal istikrar güçleniyor ve ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor.” sözlerini dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler