Sosyal Medya

Döviz

Gecelik faiz oranları yükselmeye devam ediyor

TL'de gecelik faizler son 1 ayın zirvesini gördü ve TLREF dün yüzde 52,99 seviyesine ulaştı.

Gecelik faiz oranları yükselmeye devam ediyor

 

Uluslararası haber ajansı Reuters, Dolar/TL’deki yükseliş sürerken TL’de gecelik faiz oranlarının son 1 ayn zirvesini gördüğü haberine yer verdi.

Yükseliş eğilimini sürdüren Dolar/TL, dün günü önceki kapanışa göre artışla 34,0042’den tamamlarken, bugün de 34,0435 seviyelerinde işlem görüyor.

Gecelik TL faiz oranları (TLREF) dün yüzde 52,99 seviyesinden son 1 ayın zirvesine yükseldi.

Gecelik Türk Lirası Referans Faiz Oranı (TLREF), finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde değişken faiz göstergesi, dayanak varlık veya karşılaştırma ölçütü olarak kullanılırken, TL kısa vadeli referans faiz oranı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak oluşturulan bir gösterge olarak tanımlanıyor.

TLREF Kuralları, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve Borsa İstanbul A.Ş. temsilcilerinden oluşan TLREF Komitesi tarafından oluşturuluyor.

Reuters haberine göre, bir bankanın FX işlemcisi, “Ağustos ayında TL’de gerçekleşen ve büyük bölümü küresel fiyatlamalar kaynaklı değer kaybı sonrası, eylül ayında beklentiler daha olumlu” dedi.

İsminin açıklanmadığı döviz işlemleri yetkilisi, “Büyüme verileri sonrası, dün artan bir TL talebi görüldü. TCMB’nin son zorunlu karşılık adımlarının, gecelik faizlerin, politika faizi altına kalmasına izin verilmeyeceği izlenimi önemliydi. Tüm bunları ve geçen ayki olumsuz seyri TL’deki değer kazancı yaratan faktörler arasında sayabiliriz” dedi.

Bu hafta piyasalarda ayrıca 5 Eylül’de açıklanacak Orta Vadeli Program beklentileri ve Fitch’in Türkiye kredi notu güncellemesi (6 Eylül) kritik olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler