Sosyal Medya

Döviz

Garanti BBVA GM Baştuğ: Carry tra­de’in büyüğü içeride yapıldı. Hane halkı da TL’ye döndü

Recep Baştuğ: Carry tra­de’in büyüğü içeride yapıldı. İçerideki döviz mevduat sahibi hane halkı da TL’ye döndü” ifadelerini kullandı.

Garanti BBVA GM Baştuğ: Carry tra­de’in büyüğü içeride yapıldı. Hane halkı da TL’ye döndü

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde artışın yüzde 40’ının dışarıdan, geri kalan yüzde 60’ın içeriden geldiğini söyledi.

 

Dünya’dan Birol Bozkurt’a açıklamalarda bulunan Baştuğ, TCMB’den herhangi bir faiz değişikliği beklemediğini belirterek, “Parasal sıkılaştırma artık etkilerini baya baya göstermeye başladı. Yarınki faiz karar metninde ve sonrasında minör bazı düzenlemeler olabilir ancak hepimizin hayatını kökten değiştirecek yapısal yeni bir şey beklemiyorum.” dedi.

 

Merkez Bankası’nın rezervlerindeki artışa dikkat çeken Baştuğ, “Şirketler bilançolarındaki dövizlerini TL’ye döndüler. Sadece şirketler değil hane halkı da döndü, kurumlar da TL’ye döndü, çok ciddi döviz satıldı. Bugün Merkez Bankası rezervleri artarken paranın yüzde 40’ı dışarıdan geldi, yüzde 60 içeriden geldi.

Şuanda politika faizi yüzde 50, ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu programa yatırımcılar güveniyor, oradaki hedef kurun yüzde 40 artması yönünde. Dolara döviz faiz vermiyo­ruz bankalara. Öbür tarafta net bir %10’unuz var. Hele bir de şu trend devam ederse %10’un üs­tü de var. O yüzden carry tra­de’in büyüğü içeride yapıldı. İçerideki döviz mevduat sahibi hane halkı da TL’ye döndü” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler