Sosyal Medya

Borsa

Barclay’sden yeni dolar tahmini geldi

Türk bankalarının perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekiyoruz." Akbank ve Yapı Kredi döviz cinsinden sermaye benzeri tahvillerinde alım önerisi veriyoruz."

Barclay’sden yeni dolar tahmini geldi

HalkTV.com.tr’nin bildirdiğine göre, Barclays analistleri, yaz aylarında Doların TL karşısında yükselişe geçeceğini öngörüyor.  “Her Tahmini Tutan Ünlü Bankadan Yaz Sonu İçin Dolar Tahmini” başlıklı haberde, Barclay raporunda yer alan banka hisseleri için yatırım önerilerine  de yer veriliyor:

 

 

Ekonomi yönetiminin Türk lirasında kontrollü bir değer kaybına izin verme eğiliminde olduğunu söyleyen Barclays analistlerine göre, ekonomi yönetimi, enflasyonu kontrol altına almak ve ihracatı teşvik etmek için Türk lirasının değer kaybetmesine izin verebilir.

 

Barclays, doların yükselişine bir diğer neden olarak 2024 yılı boyunca Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutacağını ve bu durumun da Türk lirasında downward pressure (aşağı yönlü baskı) oluşturacağını öngörüyor.

 

Bununla birlikte, Barclays’ın Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesi ise yukarı yönlü. Analiz, Körfez bölgesi de dahil olmak üzere EEMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki diğer banka tahvillerine kıyasla Türkiye banka tahvillerini daha cazip görüyor.

 

Analizde şu ifadelere yer veriliyor:

 

“Körfez bölgesi de dahil olmak üzere EEMEA’daki diğer banka tahvil piyasasına kıyasla Türkiye banka tahvillerini cazip görüyoruz. Türk bankalarının perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekiyoruz.” Akbank ve Yapı Kredi döviz cinsinden sermaye benzeri tahvillerinde alım önerisi veriyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler