Sosyal Medya

Borsa

Xiaomi hisselerinin yükselişi Hong Kong borsasını Asya-Pasifik piyasalarında yukarı taşıdı

Asya-Pasifik borsaları, Xiaomi hisselerinin %15 artmasıyla öne çıkan Hong Kong borsasının liderliğinde yükseldi. Güney Kore ve Avustralya'dan gelen ekonomik verilerin değerlendirildiği bir ortamda, Xiaomi hisselerinin yükselişi, Hong Kong borsasını Asya-Pasifik piyasalarında yükselişe taşıdı.

Xiaomi hisselerinin yükselişi Hong Kong borsasını Asya-Pasifik piyasalarında yukarı taşıdı

Yatırımcılar, uzun bir hafta sonunun ardından Güney Kore’den gelen Mart ayı enflasyon verilerini değerlendirirken, Avustralya’da ise fabrika faaliyetlerinin hızla daralması dikkat çekti. Bloomberg HT’nin haberine göre, Xiaomi’nin perşembe günü yeni piyasaya sürdüğü elektrikli araç için başlayan siparişlerin etkisiyle hisselerinin %15 artması, Hong Kong borsasını güçlü bir performans sergilemeye yönlendirdi.

Güney Kore’de Mart ayı enflasyon oranının beklentilere paralel olarak %3,1 seviyesinde sabit kalmasıyla Kospi endeksi hafifçe yükselirken, Kosdaq endeksi ise geriledi. Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken, Japonya’da Nikkei 225 ve geniş tabanlı Topix endeksleri de hafif artışlar kaydetti. Çin’in CSI 300 endeksi ise %0,07 düşüşle işlem gördü. Günün ilerleyen saatlerinde Hindistan’dan gelecek olan fabrika faaliyeti verileri ise ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda güçlü bir PMI verisi öngörüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler