Sosyal Medya

Borsa

SABAH Raporu: Yapı Kredi Yatırım’dan dolar/TL, tahvil ve BİST-100 analizi

Dün Deutsche Bank stratejistleri TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici bir giriş noktası sunduğunu belirtti. Son zamanlarda yabancıların TL tahvil ilgisinin artarak devam ettiğine şahit oluyoruz.

SABAH Raporu: Yapı Kredi Yatırım’dan dolar/TL, tahvil ve BİST-100 analizi

Usd/TL:

Siyasi tarafın ön planda olduğu bir haftadayız. Fransa ve İngiltere seçimleri önemli. Lider, hükümet değişimi para piyasalarını etkileyebilir. Belirsizliğin artması güvenli liman dolar talebinin güçlü kalmasını sağlıyor. Diğer taraftan ABD ekonomisinin gücünü gösteren istihdam veri setini bu Cuma karşılayacağız. Güçlü istihdam, temkinli FED demek.

Piyasaların odak noktasında Cuma günü açıklanacak TDI verisi seti olacak.

Dolar Endeksi sıkışma yaşamaya devam ediyor. Bu haftanın ajandası yönü netleştirebilir.

İç tarafta, enflasyonla mücadelede TCMB sıkı para politikası devam ettiriyor. Maliye tarafında ise vergi düzenlemesi içeren hazırlık devreye alınıyor. Normalleşme sürecinin iki kanatlı ilerlemesi olumlu sonuçlar alınmasını sağlayabilir. Gri listeden çıkışın normalleşmeye uzun vade de olumlu katkı sunacağını düşünüyoruz. Yabancı ilgisinin tahvil tarafına ilgisi devam ediyor. TCMB tarafından uygulanan sıkı duruş yabancı güveninin artmasını sağlıyor.

Bugün Haziran ayı TÜFE verisi açıklanacak. Aylık 2,20% artış bekleniyor. Böylece yıllık oran 72,6% seviyesine inmiş olacak.

Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.

 

TL Tahvil/Bono:

Dün Deutsche Bank stratejistleri TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici bir giriş noktası sunduğunu belirtti. Son zamanlarda yabancıların TL tahvil ilgisinin artarak devam ettiğine şahit oluyoruz. Hazinenin TL borçlanma miktarını giderek azaltması ve yabancı tahvil ilgisi pozitif süreci desteklemeye devam edebilir.

Gri listeden çıkış ile Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Yabancı yatırımcı ilgisiyle birlikte tahvil talebinin artığı bir döneme girilebilir.

Bugün Haziran ayı enflasyonu açıklanacak. Aylık bazda 2,2% oranında artış, yıllık oranın 72,6% olması bekleniyor. Dikkat çeken konu yıllık oranın düşüş kaydetmesi olacak. Buradan hareketle tahviller için olumlu dönem başlıyor diyebiliriz.

Globalde, piyasalar yön konusunda kararsızlık hali sürüyor. Bu Bugünün veri seti; ADP özel sektör istihdamı, ISM hizmetler sektörü PMI verileri ve FED’in son politika toplantısının tutanakları olarak karşımıza çıkıyor ABD tahvilinde %4,55 seviyesi kısa vadeli direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 71 baz puan düşüş ile %40,72 ve 9 baz puan düşüş ile %28,02 seviyesinden tamamladı.

Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım): 10,500 İlk önemli direnç bölgesi konumunda…

Salı günü tepki alımlarının etkili olduğu hisse senedi piyasasında, BIST100 Endeksinin günü %1,00’lik yükselişle 10,446 puan seviyesinden tamamladığını görüyoruz.

Genel olarak baktığımızda ise, haftanın ilk günü 10,250 bölgesine doğru yaşanan sert gerilemenin ardından Salı günü görece düşük hacimli ancak yukarı yönde tepki üretme çabasındaki bir piyasa yapısı oluştuğunu görüyoruz.

Önümüzdeki süreçte ise, dün başlayan tepki denemelerinin güçlenebilmesi ve kalıcı olabilmesi için, artan işlem hacmi

eşliğinde aşılması gerektiğini düşündüğümüz ilk önemli eşik 10,500 bölgesinde bulunuyor. Bu seviyenin üzerindeki kalıcı hareketler yukarı yöndeki çabaların ivme kazanmasını sağlayarak yeniden geçen haftanın önemli direnç bölgesi konumundaki 10,800’leri ajandaya sokabilir.

Diğer taraftan, 10,500’ler üzerinde hacim desteğiyle kalıcı olamayan ve/veya yönünü tekrar aşağı çevirme eğiliminde olan bir piyasa yapısında yıl başından beri önemli bir trend desteği özelliği sergileyen 50 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 10,230 seviyesini kısa vadeye yönelik pozisyonlar açısından stratejik bir stop-loss bölgesi olarak takip etmeyi öneriyoruz.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler