Sosyal Medya

Borsa

Sabah Raporu:  Dolar Endeksi zayıflıyor,  BİST-100’de olumlu görünüm sürüyor

Borsa'nın gözü Moody's not artırımında...

Sabah Raporu:  Dolar Endeksi zayıflıyor,  BİST-100’de olumlu görünüm sürüyor

 

Usd/TL: Dolar Endeksi (DXY), zayıflama sinyali vermeyi sürdürüyor.

Endeksi destek seviyelerinde 104 seviyesini test ediyor. Buradan gelen tepki ile 104,3 civarında işlem görüyor. FED faiz indirim beklentilerin öne çekilmesi ve derecesinin artması Dolar talebinde azalmayı sağlıyor. Makro veriler esas belirleyici. Temmuz ayı FED toplantısında eylül ayı faiz indirim sinyali gelebilir.

Endeks için 104 sonrasında 103 seviyesi destek olarak öne çıkıyor. Bu hafta veriler daha dengeli bir ajanda ile karşımızda. ABD, İngiltere, Japonya, AB verilerini takip edeceğiz. Sonuçlar ise fiyatlamayı belirleyecek.

İç tarafta, dün TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifini sunuldu. Enflasyonla mücadelede sıkı para politikasıyla birlikte mali politikalar ile süreç destekleniyor. Moody’s gözden geçirmesinin haftasındayız. Cuma günü açıklanması beklenen kararda not artırımı beklentileri öne çıkıyor. Gri listeden çıkış sonrasında not görünümünde değişiklik, yabancı yatırımcı ilgisinin devamını hızlandırabilir.

 

Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor. Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 33,16 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,70 ve 32,50; yukarıda 33,50 ve 34,00 öne çıkan teknik seviyeler.

 

TL Tahvil/Bono: 2 yıllık gösterge tahvil yeniden yüzde 40 seviyesinin üzerine çıktı.

Enflasyon trendinin aşağı yönlü olacağı yönündeki ana görüş tahvil yatırımı için fırsat sunmaya devam ediyor. Enflasyon ile mücadelede somut kazanımlar elde edilene kadar TCMB’nin sıkı duruşunu sürdüreceğini öngörüyoruz.

Kazanımlar ile birlikte enflasyon endişelerinde azalma ve mücadelede hızlanma görebiliriz. Beklentilerin iyileşmesiyle beraber tahvil tarafına olan ilginin de artarak devam etmesini bekliyoruz.

Globalde, piyasa faiz indirim beklentisinin ve derecesinin artması ile birlikte dün ABD tahvil talepliydi. ABD 10 yıllık faizi %1,2 düşüş ile yüzde 4,18 seviyelerinden günü kapadı.

2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 63 baz puan artış ile %41,31 ve 15 baz puan artış ile %27,85 seviyesinden tamamladı.

 

Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım): Hisse Senedi Piyasasında 11,188 puanda TL bazında yeni zirveye ulaşılmış durumda…

Haftanın ilk günü alıcılı bir seyir izleyen hisse senedi piyasasında BIST100 Endeksinin günü %0,67lik yükselişle 11,139 puan seviyesinden tamamladığını görüyoruz.

 

Yaşanan yükselişte XBANK Endeksi %2,09’luk değer kazancıyla öne çıkarken, XUSIN Endeksindeki artış %0,60 olarak gerçekleşti.

Genel olarak baktığımızda ise, Cuma günü Moody’s’in kredi değerlendirme beklentisinin de desteğiyle genel olarak pozitif seyrin devam ettiği piyasada ilk önemli destek olarak psikolojik eşik 11,000 seviyesini takip etmeye devam ediyoruz..

Bu seviye üzerinde ise, yükseliş eğiliminin sırasıyla 11,250 ve 11,500 dirençlerine doğru devam etmesini bekliyoruz. Aşağı yönde baktığımızda ise, 10,800 ve 10,700 seviyelerini önemli destekler olarak öne çıkıyor.

Yapı Kredi Grubu bülteninden alıntıdır

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler