Sosyal Medya

Borsa

SABAH Bülteni: Nividia toparlandı, içerde FATF  ve Moody’s kararları bekleniyor

Son günlerde 10,750/800 hedef direnç bölgesinin oluşturduğu seans içi aşağı baskı kapsamında, 10,650 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz.

SABAH Bülteni: Nividia toparlandı, içerde FATF  ve Moody’s kararları bekleniyor

Global piyasalarda, bu hafta FED üyelerinden gelen mesajlara baktığımız zaman üyelerden temkinli mesajların gelmeye devam ettiğini görüyoruz. Richmond Fed Başkanı Barkin faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun gidişatının daha fazla netlik kazanmasına ihtiyaç duyduğunu belirtirken, Chicago Fed Başkanı Goolsbee enflasyonun Mayıs’ta olduğu gibi düşmeye devam etmesi halinde politika yapıcıların faiz oranlarını düşürebileceklerini belirtti.

Hatırlanacağı üzere FED, enflasyonu soğutmak amacıyla önceki hafta gösterge politika faizini geçen Temmuz ayından bu yana olduğu gibi yüzde 5,25-5,50 aralığında tutuyor. Ayrıca 19 ABD Merkez Bankası üyesinin medyan tahmininin bu yıl tek bir faiz indirimi olduğunu gösteren tahminler de yayımladı. Piyasaların ana odak noktası FED faiz indirim politikası olmaya devam ediyor. Hal böyle olunca açıklanan makro verilerde, beklentiler üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

ABD piyasalarına baktığımız zaman, üç gündür sert şekilde düşen Nvidia hissesinde %5’i aşan yükseliş görüldü. Nasdaq 100 endeksinde %1’e yakın yükselişler görüldü. Son günlerde özellikle Nvidia hisse senedinde yaşanan fiyat hareketlerinde yaşanan oynaklık dikkat çekici.

Jeopolitik tarafta ise gerginlikler devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada Gazze’de Hamas’a karşı yürütülen operasyonun son aşamasına gelindiğini belirterek İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’a karşı daha fazla askeri kuzey sınırına gönderme hazırlığında olduğunu söyledi. Jeopolitik taraftan gelebilecek olumsuz bir haber akışı, piyasalar için rüzgarın tersten esmesine neden olabilir.

 

Piyasa fiyatlaması ‘kararsız-yönsüz’ devam ediyor. Haftanın dolu ajandasına bağlı risk iştahı belirlenebilir, yön oluşabilir.

Bu sabah global piyasalarda risk iştahı karışık. ABD vadelileri yüzde 0,1 civarında hafif artı-eksi. Asya piyasalarında Hong Kong %0,25 civarında artı, Çin %0,4 civarında satıcılı, Japonya %1,0 civarında alıcılı. ABD 10 yıllık tahvil faizi %4,26, Dolar Endeksi 105,6, ons altın 2.320 Usd civarında işlem görüyor.

İç tarafta, yarın PPK faiz toplantısını yapacak. Faizde değişiklik beklenmiyor. TCMB son toplantısında parasala sıkılaşmanın gecikmeli etkilerinin yakından takip edileceğini belirterek mevcut sıkılaşma dozunu korumuştu.

28 Haziran’da gerçekleşmesi beklenen FATF toplantısı (Türkiye’nin bu toplantıda gri listeden çıkarılıp çıkarılmayacağı) piyasaların odağında yer alacaktır. Olumlu bir karar bekliyoruz. Gri listeden çıkış ile birlikte yabancı yatırımcı ilgisinin artmasını ve devamında 19 Temmuz’da yapılması beklenen Moody’s’in Türkiye’ye yönelik kredi derecelendirmesinde not artışı beklentimizi koruyoruz.

 

Usd/TL: ABD’den gelen karışık makro sinyallere rağmen genel ekonomi hala beklenenden sıcak. Tabi bu durum FED’in gevşeme adımlarına başlamak için aceleci olmamasına yol açıyor.

 

Sıkılaşmanın süresinin beklenenden uzun sürmesi ise Dolar talebinin kuvvetli olmasına neden oluyor.

Cuma günü açıklanacak ABD FED’in favori enflasyon göstergesi PCE önemli. Verinin sonuçları FED patikası tahminlerini etkileyebilir. Bu Dolar Endeksi’ne (=Dolar) yansıyabilir.

İç tarafta, Perşembe günü PPK faiz kararını açıklayacak. Faizde değişiklik beklenmiyor. TCMB son toplantısında parasala sıkılaşmanın gecikmeli etkilerinin yakından takip edileceğini belirterek mevcut sıkılaşma dozunu korumuştu. TCMB ‘nın ‘şahin’ duruşunu devam ettirmesini bekliyoruz.

Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.

Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 32,96 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,50 ve 32,00; yukarıda 33,00 ve 33,50 öne çıkan teknik seviyeler.

 

Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım):

Düzeltme hareketinin 10,000 seviyesinde bulunan hedef destek noktamız üzerinde karşılanmasının ardından, piyasada 11 Haziran tarihinde başlayan kısa vadeli yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Salı günü zayıf bir seyir izleyen hisse senedi piyasasında BIST100 Endeksinin kapanışı -%0.82 oranında değer kaybıyla 10,679 puandan yaptığını görüyoruz. Son günlerde 10,750/800 hedef direnç bölgesinin oluşturduğu seans içi aşağı baskı kapsamında, 10,650 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz.

Gün içerisinde ilk etapta 10,650 üzerinde dengelenmeye çalışacak olan piyasada, bu seviye altındaki olası hareketlerin kısa vadeli yükseliş trendi içerisinde ilk önemli zayıflama sinyali oluşturabileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz. Bu durumda ilk etapta 10,500 olmak üzere 10,250 seviyesini hedefleyecek aşağı baskı gündeme gelebilir. Endeksin yukarı ataklarında yeniden güç kazanması ise 10,800 üzerinde gündeme gelecektir. Böyle bir gelişme ise piyasada 11,088 zirve seviyesini hedefleyecek bir potansiyel oluşturacaktır.

 

Yapı Kredi Grubu

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler