Sosyal Medya

Borsa

QNB Finansinvest Sabah Analizi: Endekste 9000 destek, 9160 direnç olarak korunuyor…

Ancak endekste yukarı yönlü hareketler henüz yükselen bir trende dönüşmedi. Endekste 9000 ilk etapta destek seviyesi olarak takip edilebilir. Dip seviyelerden gelen alımlarla da göstergelerin toparlanma ile dönüş işareti gösterdiğini söyleyebiliriz.

QNB Finansinvest Sabah Analizi: Endekste 9000 destek, 9160 direnç olarak korunuyor…

BIST 100: Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9160 direncinin üzerini test eden kâr satışları ile karşılaşırken, 9000 desteğine doğru yönelim gösterdi. Endeksin ilk aşamada 9000 desteğinin üzerinde kalması kısa vadeli olumlu görünümü için önemli. 9160 direncinin aşılması ise yükselişin devamı için takip edilebilir. 8850 ana desteğinin üzerinde kısa vadeli dip oluşumundan bahsedebiliriz. Bu seviyenin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir…

 

TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Kısa vadeli faizler düşerken, uzun vadeliler geri çekildi. ABD tahvil faizleri son dönemdeki yükseliş sonrasında denge oluşturma eğilimi içerisinde hareket ediyor. Gösterge tahvil faizinde %42,50, 10 yıllık tahvilde %30,50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…

USD/TL: Dolar kuru aşağı yönlü hareketlerde destek ile karşılaşırken, 34,30 direncine doğru yönelim gösteriyor. Kurda 34,20’nin üzerinde 34,30 direnç olarak izlenebilir. 34,10 ve 34,00 destekler olup, 34,00’ün üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü görünüyor…

 

EUR/USD: Parite kısa vadeli dip seviyelerde sıkışma hareketi gösteriyor. Bazı ECB üyelerinin Ekim ayı için faiz indirim yanlısı açıklamalarda bulunması paritedeki yükselişi sınırladı. Buna paralel parite 1,10 direncinde güç kaybına uğradı. 1,0950 ilk planda destek konumunda iken, bu seviye yukarı tepkinin gerçekleşmesi için öne çıkıyor. 1,10 direncinin aşılması ise kısa vadeli görünümün güçlenmesi için takip edilebilir…

 

BİST-100 sabah analiz

 

BIST 100 Endeksi volatil bir seyir izlediği günü daha geride bıraktı. Endeks 9160 direncine yönelse de yeniden kâr satışları ile karşılaştı ve 9000 desteğine doğru geri çekildi. Endeks günü bu seviyenin üzerinde %0,2 oranında yükselişle tamamladı. Bankacılık endeksi ise %0,6 oranında değer kazandı. BIST 100 Endeksi hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz günlerde 8850 seviyesinden gelen tepki alımları ile aşırı satım bölgesinde dip oluşum eğilimi gösterdi.

Ancak endekste yukarı yönlü hareketler henüz yükselen bir trende dönüşmedi. Endekste 9000 ilk etapta destek seviyesi olarak takip edilebilir. Dip seviyelerden gelen alımlarla da göstergelerin toparlanma ile dönüş işareti gösterdiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla da endeksin 9000’i savunması yükseliş eğilimini devam ettirmesi ve direnç seviyelerine yönelimi için önemli. Endekste 9160 seviyesi ise direnç olarak korunuyor. Endeks dünkü yükselişle bu seviyeye yönelse de üzerinde kalmakta başarılı olamadı. Dolayısıyla da endekste 9160 direncinin üzeri yeni bir yükselen trendin başlaması ve yükselişin sırasıyla 9200 ve sonrasında 9275 dirençlerine devamı için öne çıkıyor. 9160 direncinin üzerinde kısa vadeli görünüm güçleneceğinden bu durumda trade amaçlı ek alım yönünde pozisyonlanma gerçekleştirilebilir. 8850 seviyesi ise ana destek konumunda. 8850 desteğinin üzerinde ise trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz.

 

Bankacılık endeksi geçtiğimiz haftaki yoğun satış baskısının ardından destek seviyelerinin üzerinde kalma çabası gösteriyor. Bankacılık endeksinde 12.800 desteğinin üzerinde kalınması yükselişin ileri taşınması için izlenebilir. Bankacılık endeksinde aynı zamanda göstergelerin kısa vadeli dönüş tarafında olduğunu söyleyebiliriz. 13.300 ise ilk planda direnç olarak takip edilebilir.

 

 

Haftanın ajandası

Haftanın ajandasında ise; bu akşam Fed’in toplantı tutanakları, yarın içeride sanayi üretimi, ABD’de enflasyon verileri öne çıkıyor. Cuma günü içeride cari işlemler dengesi, ABD’de ÜFE verileri takip edilecek. Diğer yandan jeopolitik gelişmeler yakından izlenecek. Fed dört yılın ardından faiz indirimi gerçekleştirdiği ve 50 baz puan ile politika faiz oranını %4,75-%5,00 bandına düşürdüğü toplantısına dair tutanaklarını yayımlayacak. Fed Başkanı Powell, Eylül ayı toplantısında; geçen yılki sabırlı yaklaşımın meyvelerini verdiğini ve enflasyonun artık hedeflerine çok daha yakın ve sürdürülebilir şekilde %2’ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven kazandıklarını ifade etmişti.

Powell ayrıca devam eden indirimlerin aynı boyutta olmayabileceği konusunda uyardı. Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam verilerinin toparlanma göstermesi ile Fed’den faiz indirim beklentileri azalış gösterdi. Perşembe günü açıklanacak olan enflasyon verileri Fed’in yılın geri kalan iki toplantısına dair faiz indirim beklentileri üzerinde etkili olacaktır. Son durumda Kasım ve Aralık aylarında ağırlıklı olarak 25’şer baz puanlık indirim beklentileri olduğunu belirtelim.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler