Sosyal Medya

Borsa

Hafta  başlarken uzmanlar  Borsa için ne yorum yaptı?

Zeynel Balcı/Hürriyet:  Dikkatler Moody’s’de olacak   Olumlu haber akışları piyasada iyimserliği artırdı. Türkiye’ye sıcak para girişi devam ediyor. Şimdi dikkatler…

Hafta  başlarken uzmanlar  Borsa için ne yorum yaptı?

Zeynel Balcı/Hürriyet:  Dikkatler Moody’s’de olacak

 

Olumlu haber akışları piyasada iyimserliği artırdı. Türkiye’ye sıcak para girişi devam ediyor. Şimdi dikkatler Moody’s’e çevrilmiş durumda. 19 Temmuz’da Moody’s Türkiye’nin kredi notu konusundaki görüşlerini açıklayacak. Piyasanın beklentisi, Türkiye’nin kredi notunun artması. İki kademe birden artış bekleyenler de az değil.

 

Hisselerde yabancı alımlarının devamının gelip gelmeyeceği borsanın seyri açısından son derece önemli olacak. Hatırlanırsa, geçen haftaki yazımızda, enflasyondaki yavaşlamayı resmi veri üzerinden ve piyasa bakışı açısından değerlendirmiş, ‘borsadaki alımlar yabancı izlenimi veriyor’ şeklinde vurgulamıştık. Bu haftaki yorumumuz ise şu; haziran ayı ile birlikte dezenflasyon sürecinin başladığı izlenimi yabancı yatırımcılarda da hasıl olmuş ki Türkiye’deki tahvil ve hisse pozisyonlarını artırmışlar.

Enflasyondaki düşüşün şirket kârlılıklarına yansımaları ayrıca izlenecek bir konu. Enflasyon düştükçe şirket kârları da düşecek haliyle. Enflasyon muhasebesiyle yıl sonu ve bu yılın ilk çeyreğinde şirket kârları bir tırpan yemişti. Son günlerde borsada hesaplar biraz da “Yabancı gelirse hangi hisselere gelir” tarafına evrilmeye başladı.

 

Borsada çıkış kanalı içinde yükseliş sürüyor. İlk destekler 11.000, 10.700-10.600 seviyelerinde bulunurken ilk direnç 11.088 zirvesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. Çıkışın devamı için zirvenin üzerinde kalınması önemli olacak. Bu durumda 11.250 ve 11.800-12.000 sonraki hedefler olarak görülüyor. 11.800-12.000 çıkış trend dirençleri olması açısından daha önemli. Endekste kâr satışları görülse de çıkış hareketinin devamı beklenebilir.

 

Zeynep Aktaş/Milliyet:  Hisseli fonlar altın çağında

 

Hisse senedi yatırım fonları son bir yılda yüzde 97 ve hisse senedi BES fonları yüzde 111 kazandırdı. Diğer yatırım enstrümanlarında en yüksek getiriler yüzde 74’te kaldı. Fon yatırımcı sayısı 5 milyonu aştı. Yatırımcılar fonlara ağırlık vermeye başladı

 

Borsada 11.000’in üzerinde yükseliş sürer

 

Borsa Endeksi haftayı 11.064’ten tamamladı. BIST 100 Endeksi haftalık bazda yüzde 1,96 oranında yükselirken teknoloji hisseleri yüzde 3,70 yükseldi. 12 Teknoloji hissesinin fiyatı yüzde 7’nin üzerinde artış kaydetti. Bu hisseler şunlar: Manas Enerji, Odine Teknoloji, ARD Bilişim, Smartiks Yazılım, SDT Uzay ve Savunma, VBT Yazılım, E-Data Teknoloji, Plastikkart, ATP Yazılım, Kron Teknoloji, Reeder Teknoloji, Matriks Bilgi Dağıtım.

 

Tuncay Turşucu:  Borsa Karar Aşamasında ama Gözü Yukarıda

 

Borsa için pozitif algı devam etmekte. 2024 yılının ikinci yarısı ve 2025 yılı için pozitif beklentimiz devam ediyor. Endeks 3.25 sent seviyesinin üzerine giderek yerleşiyor. Bunu gerçekleştirebilirse 4 sent hedefine doğru hareket devam edecektir. Bankacılık endeksinde teknik olarak küçük uyumsuzluklar var. Bankalarda kısa süreli bir kar satışı gelirse endeks üzerinde etkili olabilir. Ancak bu satışlar olsa bile endeks üzerinde kalıcı olmayan düşüşler yaratacaktır bu nedenle sakin kalmakta hisse pozisyonlarına sahip çıkmakta önem var. Bu hafta endeks yukarı yönlü hızlanmak veya bir miktar satıcılı bir haftayı geride bırakmak arasında bir karar verecek görünüyor. TL bazlı olarak 11088 seviyesinin üzerine yerleşebilirse, BIST100 endeksi 11800 seviyesine doğru hızlanabilir. Buna karşın, 11088 seviyesinin üzerine yerleşmekte başarısız olursa 10800 seviyesine doğru geri çekilmeler olabilir. Ancak geri çekilmelerin bu seviyede sınırlı kalması temel beklentimiz. Hafta ortasından itibaren Moody’s kararına yönelik alımlar görebiliriz. Bu durum endeksi yukarı taşıyabilir.

 

 

Blogun tamamını okumak için tıklayın

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler