Sosyal Medya

Borsa

Gate.io, Japonya’daki hizmetlerini sonlandırıyor

Gate.io, Japonya’daki tüm hizmetlerini sonlandıracağını ve Japonya’da yeni hesap açma işlemlerini 22 Temmuz itibarıyla durdurduğunu kamuoyuna duyurdu. Bu karar, borsanın…

Gate.io, Japonya’daki hizmetlerini sonlandırıyor

Gate.io, Japonya’daki tüm hizmetlerini sonlandıracağını ve Japonya’da yeni hesap açma işlemlerini 22 Temmuz itibarıyla durdurduğunu kamuoyuna duyurdu. Bu karar, borsanın Japon düzenlemelerine uyma gerekliliğinden kaynaklanıyor ve Japonya’daki kullanıcıların, varlıklarını düzenlemelere uygun kripto platformlarına taşımaları için bir uyum süreci başlatılacak.

Borsa, dün yaptığı duyuruda, “Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde finansal düzenlemelere uymaya çalışıyoruz. Bu taahhüt temelinde, Japonya’daki hizmetlerimizi sonlandıracağımızı üzülerek bildiriyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Gate.io, ülkedeki kullanıcılar için yeni hesap açım işlemlerini durdurdu ve müşterilerin sorunsuz bir geçiş yapmasını sağlamak için çeşitli adımlar atacak. Bu adımlar, kripto varlıklarını Japonya yasalarına ve düzenlemelerine uygun olarak taşımak isteyen kullanıcıları desteklemek için bir program başlatmayı içeriyor.

Gate.io, borsanın Japon yasalarına uymak için tüm “gerekli önlemleri” alacağını ve kripto alım satım platformunun web sitesindeki Japon kullanıcılar ve Japon piyasası ile ilgili açıklamaları kaldırdığını belirtti.

Ayrıca hizmetlerin sonlandırılması ve işlem geçişi takvimi hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılacak ve mevcut düzenlemelere göre sunulacak hizmetler ve kripto varlıkları hakkında bilgi verilecek.

Ülkede faaliyet gösteren tüm kripto para borsalarının, Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) ve Finans Bürosu tarafından kayıtlı ve onaylı olması zorunludur. 2023 yılında FSA, ülkede yasa dışı faaliyet gösteren dört büyük kripto borsasını uyardı.

Son aylarda Japonya’daki düzenleyiciler, kripto yatırımcılarına daha fazla koruma sağlamayı amaçlayan geniş bir çerçeve kapsamında kripto düzenlemelerine daha katı bir yaklaşım benimsemekte. FTX Japonya’yı etkileyen büyük FTX çöküşü de dahil dolandırıcılık vakaları bu sert yaklaşımın temel nedenidir.

Gate.io’nun Japonya’daki faaliyetlerini sonlandırması, kripto para borsalarının küresel düzeyde yasal uyumluluk ve düzenlemelere uygun hareket etme gerekliliğinin altını çiziyor. Bu gelişme, kripto piyasasında düzenleyici baskıların arttığını ve kullanıcıların güvenliğinin ön planda tutulduğunu gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

investing.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler