Sosyal Medya

Borsa

Dolar/TL ve BİST-100’de yön yukarı

Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Borsa'da yukarı yönlü potansiyel ağır basıyor

Dolar/TL ve BİST-100’de yön yukarı

Usd/TL: Dolar Endeksi aşağı yönde ilerleme sinyali veriyor.

Haftanın kritik verisi ABD tüketici enflasyonu dün açıklandı. Hem manşet hem çekirdek beklenti altında kaldı. ABD aylık enflasyon verisi 2020’den beri ilk kez eksi geldi. Veri sonrasında Eylül ayı faiz indirim beklentileri arttı. Dolar talebi ve ABD 10 Yıllık faizleri değer kaybı yaşadı.

Dolar Endeksi aşağı yönde ilerleme sinyali veriyor. Dünkü veri bu anlamda önemli. Enflasyon verisi, Dolar Endeksinde (DXY) aşağı yönde baskıyı arttırdı. Bant aralığı 104,5-106 olarak takip ediyoruz. Kırılım yönünde hareket hızlanabilir.

İç tarafta, TCMB Başkanı Fatih Karahan, JP Morgan yatırımcı toplantısında Türkiye’nin dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu söyledi. Sıkı para politikası duruşunun devam ettiğini aktaran Karahan, farklı araçları kullanarak sistemdeki likidite fazlasının da aktif bir şekilde sterilize edildiğini söyledi.

Dezenflasyon sürecinin başladığını ve TCMB bu süreçte sıkı duruşunu devam ettireceğini düşünüyoruz.

Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.

Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 32,97 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,50 ve 32,00; yukarıda 33,00 ve 33,50 öne çıkan teknik seviyeler.

TL Tahvil/Bono: Getirilerde gerileme sürecek

Enflasyon ile mücadelede somut kazanımlar elde edilene kadar TCMB tarafından sıkı duruşun devamını bekliyoruz.

Kazanımlar ile birlikte enflasyon endişelerinde azalma ve mücadelede hızlanma görebiliriz. Beklentilerin iyileşmesiyle beraber tahvil tarafına olan ilginin de artarak devam etmesini bekliyoruz.

Enflasyonla mücadelede TCMB şahin mesajlar vermeyi sürdürüyor. Bu ise enflasyon trendine dair risklerin aşağı yönde olacağı sinyali anlamına geliyor. Tahvil alıcıları için destekleyici sinyal olarak yorumluyoruz.

Globalde, dün ABD TÜFE verileri beklenti altında açıklandı. Veri sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme yaşandı. Faiz indirimi beklentilerinin artması, reel getirilerde gerilemenin devamını getirebilir.

2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 36 baz puan artış ile %40,55 ve 12 baz puan azalış ile %27,66 seviyesinden tamamladı.

Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım): Hisse Senedi Piyasasında 11,024 puanda TL bazında yeni kapanış zirvesine ulaşılmış durumda…

 

Perşembe günü alıcılı bir seyir izleyen hisse senedi piyasasında BIST100 Endeksinin günü %2,62’lik yükselişle 11,024 puan seviyesinden tamamladığını görüyoruz.

Yaşanan yükselişe XBANK Endeksi %4,58’lik değer kazancıyla liderlik ederken, XUSIN Endeksindeki artış %1,85 olarak gerçekleşti.

Genel olarak baktığımızda, kritik bir eşik olarak izlediğimiz 10,700 puanı destek olarak korumayı başaran piyasada, hızlı bir yükseliş eğiliminin etkili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu aşamadan sonra yükselişin ilk etapta TL zirve 11,089 olmak üzere kısa vadede 11,250 ve 11,500 hedefleriyle devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Aşağı yönde baktığımızda ise, öncelikle 11,000 psikolojik eşiği olmak üzere, 10,800 ve 10,700 seviyelerini önemli destekler olarak takip ediyoruz.

 

Yapı Kredi Grubu sabah bülteninden alıntıdır

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler