Sosyal Medya

Borsa

BofA: Yatırımcılar Trump’ın kazanma ihtimali ve Fed faiz indirimi beklentileri ABD hisselerini alıyor

Bank of America Corp. stratejistlerine göre, yatırımcılar Federal Rezerv’in Eylül ayında beklenen faiz indirimlerinden ve Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini…

BofA: Yatırımcılar Trump’ın kazanma ihtimali ve Fed faiz indirimi beklentileri ABD hisselerini alıyor

Bank of America Corp. stratejistlerine göre, yatırımcılar Federal Rezerv’in Eylül ayında beklenen faiz indirimlerinden ve Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanacağından daha emin hale geldikçe ABD hisse senetlerine akın ediyor.

Michael Hartnett liderliğindeki bir ekip, EPFR Global verilerine dayanarak yazdığı bir notta, ABD hisse senedi fonlarının Çarşamba gününe kadar olan haftada yaklaşık 45 milyar dolar – kayıtlardaki dördüncü en büyük giriş  gördüğünü yazdı.

Küçük sermayeli fonlara şimdiye kadarki en büyük ikinci giriş olan 9,9 milyar dolar giriş olurken, büyük sermayeli fonlar 27,4 milyar dolar aldı. Stratejist, yatırımcıların ilk Fed kesintisi öncesinde yükselişe geçtiğini söyledi.

Yatırımcıların şu anda Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığını %100, Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanma olasılığını %75 ve önümüzdeki 12 ay içinde “yumuşak iniş” olasılığını %68 olarak değerlendirdiğini belirten stratejiste göre, risk iştahı geri çekilmek yerine dönüyor. Hartnett, dolardan altına, tekellerden kaldıraçlı şirketlere ve büyük firmalardan küçük sermayeli şirketlere akış olmasını bekliyor. Hartnett ayrıca, Fed’in faiz indiriminden sonra hisse senetlerinin satılmasının muhtemel olduğunu söyledi ve bunu “söylenti al, gerçek sat” fırsatı olarak nitelendirdi.

Hartnett, Trump’ın önümüzdeki 12 ay içinde yürürlüğe koyacağı yeni gümrük vergilerinin piyasa beklentilerinin aksine “enflasyonist olmaktan ziyade deflasyonist” olmasını beklediği için tahvillerde de yükselişe geçti.

Çünkü seçmenler – özellikle de genç nesil – hayat pahalılığını en önemli konulardan biri olarak görüyor. Stratejistler “Seçmen düşük enflasyon istiyor” dedi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü yatay seyretti ve S&P 500 Endeksi Nisan ayından bu yana en kötü haftasına yöneldi.

Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri ayrı bir notta, bu yaz hisse senetleri için bir gerileme riski konusunda uyardı ve ayı piyasasından ziyade bir düzeltmenin daha olası olduğunu ekledi. Christian Mueller-Glissmann liderliğindeki bir ekip bir notta, bunun “zayıf büyüme verileri, zaten daha güvercin merkez bankası beklentileri ve ABD seçimlerine doğru artan politika belirsizliğinin birleşiminden kaynaklandığını” yazdı. Üç aylık bir ufukta varlıklar arasında nötr hale geldi, ancak önümüzdeki 12 ay boyunca hisse senetlerinde hala fazla ağırlık var.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler