Sosyal Medya

Borsa

Bahadır Kimya Halka Arz Ediliyor

SPK, Bahadır Kimya'nın halka arzını onayladı.

Bahadır Kimya Halka Arz Ediliyor

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, otomotiv sektörü için kimyasal ve yağ üreticisi Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin pay başına 51 TL’den ilk halka arzı onaylandı.

SPK’dan onay alan Bahadır Kimya, halka arz kapsamında 16.000.000 lot dağıtımı gerçekleştirecek. Halka açıklık oranı ise yüzde 29,09 olarak açıklandı.

Bahadır Kimya’nın borsa sembolü “BHDR” olarak belirlendi.

Şirket, halka arzdan elde edeceği geliri ham madde tedariki ve işletme sermayesi olarak kullanmayı planlıyor. Gelirin yüzde 70-80’i ham madde tedariki, yüzde 20-30’u ise işletme sermayesi için ayrılacak.

1974 yılında Ankara’da otomotiv sektöründe hizmet vermek amacıyla kurulan Bahadır Kimya, 1997 yılında otomotiv servisçiliğine başlamış ve 2001 yılında madeni yağ ve antifriz üretimine geçmiştir. Şirket, İç Anadolu Lastik Distribütörlüğü’nü 2003 yılında alarak otomotiv sektöründe önemli bir konuma gelmiştir. Qluk markası ile distribütörlük anlaşmaları yapan Bahadır Kimya, 2009 yılında aerosol sprey üretimine de başlamıştır.

2013 yılında Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir fabrika yatırımına başlayan şirket, artan müşteri taleplerine yanıt vermek üzere bu fabrikayı 2013 yılında faaliyete geçirmiştir. Bahadır Kimya, 2017 yılında yeni fabrikasında üretim kapasitesini artırarak ihracata da başlamıştır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler