Kuveyt Türk Yatırım: BIST’te yön arayışı devam ediyor…
ABD borsaları beklentilere paralel enflasyon rakamları sonrası yatay seyretti. Risk barometresi olarak izlediğimiz S&P 500 %0,02 yükselirken Nasdaq endeksi%0,23düştü. Ülkede Ekim ayında enflasyon konsensüs beklentilerine paralel olarak aylık %0,2 artışla yıllık bazda %2,6’ya yükseldi.
BIST’te 200 günlük üssel hareketli ortalama (9.320) üzerinde kalıcılık sağlanamıyor. Gün içinde 9.415 puana kadar yükseliş kaydeden Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi kapanışa doğru artan kar satışlarının etkisiyle günü %0,8 yükselişle 9.300 puandan tamamladı. BIST Katılım100 endeksi ise %0,18 değer kazanımıyla 8.638 puandan günü tamamladı. BIST’te hafta başından bu yana 866 milyon TL para çıkışı gerçekleşirken, 9.320 direnci (200 günlük üssel HO) önemini korumaya devam ediyor.
BIST’te 200 günlük üssel ortalamanın kalıcı bir şekilde geçilmesi halinde 9.700–10.000 puan bölgesine doğru ivmelenme gerçekleşebilir. Bu süreçte küresel gelişmeler (Trump etkisi), TCMB faiz indirim beklentileri, makro-ekonomik veri setlerindeki gelişim ve siyasi haber akışının fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam etmesini bekliyoruz. Kuveyt Türk Yatırım Araştırma olarak bu dönemde talep esnekliği düşük sağlık sektörünü öne çıkarmaya devam ediyoruz. Öte yandan küresel benzerlerine göre yüksek iskontosuyla dikkat çeken havacılık ve güçlü bakiye siparişleriyle savunma sektörünü beğeniyoruz.
Endekste bugün 9.180’i destek, 9.320’ ve9.410’u direnç olarak takip ediyoruz.
IKON MD Altın analizi: Düşüşler Devam Ediyor: 2560 Desteğinde Tepki Alma Çabaları, 2542’deki 100 Günlük Hareketli Ortalama Riskli!
Siyasi belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin azalmasıyla sarı metalde görülen düşüş hareketi, beklenen tepki alımlarını destek bölgelerinden sağlayamıyor. Dünkü sınırlı tepki alımları, satış baskısını dengeleyemeyince sarı metal, dördüncü günlük düşüş serisini tamamladı.
2590 desteğinin kırılmasıyla birlikte, bugün Asya seansında 2560 desteğine kadar gerileyen sarı metal, bu seviyede sınırlı da olsa tepki alımları görüyor. Şu an kritik destek bölgesinde bulunan metalde, hemen altında 2542 seviyesinde 100 günlük hareketli ortalama yer almakta. Bu seviyede ve 100 günlük ortalamada tutunamaması halinde, düşüşlerin önce psikolojik 2500 seviyesine ve ardından 200 günlük hareketli ortalamaya doğru ivmelenmesi olası.
Destekler: 2560 – 2542 – 2500
Dirençler: 2590 – 2620 – 2640
Ünlü & Co: BIST KAZANIMLARINI KORUMAYA ÇALIŞACAK
Küresel piyasalar ABD seçimlerine verilen güçlü tepkilerin ardından soluklanırken Borsa İstanbul’un pozitif ayrıştığını gördük. Yurt dışındaki durgunluğa ve içeride önemli bir haber akışı olmamasına rağmen gelen tepki daha çok kritik seviyelerin aşılmasının tetiklediği bir sonuç olarak görünüyor. Dünkü kazanımların korunması endekste kısa vadeli görünümün kuvvetlenmesini sağlayabilir. Dolayısıyla yurt dışında soluklanma devam ederken endeksin momentumunu ne ölçüde sürdürebileceğini takip edeceğiz. İçeride gündem ise çok yoğun değil. TCMB; yurt dışı yerleşiklerin menkul kıymet istatistiklerini, yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki değişimi ve brüt rezerv verilerini yayımlayacak. BDDK ise kur korumalı Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarının toplam büyüklüğünde yaşanan haftalık değişimi açıklayacak.
Diğer taraftan Bütçe görüşmeleri ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yaptığı sunumda önümüzdeki ay başlayacak görüşmelerde asgari ücrette herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşı sağlamayı ümit ettiklerini belirtti. Yapılacak artışın boyutu ekonomi politikalarını da ilgilendirdiği için süreç piyasaların da yakın takip ettiği konu başlıkları arasında yer alıyor. 29 Kasım Cuma günü tamamlanacak bütçe görüşmelerinde bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın yarın ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçesi görüşülecek.
QNB Invest: Piyasalarda ne olacak?
BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. Endeks 9100 desteğine doğru geri çekilse de ani gelen alımlarla birlikte 9400 direncinin üzerini test etti. Endekste 9300 seviyesi Temmuz ayından bu yana mevcut olan alçalan kanalın üzerindeki seyir için önemli. 9200 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek. 9200’ün altında geri çekilme gerçekleşebileceğinden bu seviye mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir…
TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi %42,90, 10 yıllık tahvil faizi ise %29,90 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri enflasyon verileri sonrasında hafif geri çekildi. Gösterge tahvil faizinde %43,50, 10 yıllık tahvilde %30,50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL: Dolar küresel çapta güçlenirken, gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybına uğruyor. TL ise bazı gelişmekte olan ülke para birimlerine görece olumlu performans gösteriyor. Dolar kuru 34,30-34,40 bandında görünüm sergiliyor. 34,30’un üzerinde 34,40 sonraki direnç seviyesidir. 34,20 destek olarak geçerli…
EUR/USD: ABD seçimleri sonrasında Trump’ın politikalarına yönelik beklentiler ile dolar güçlenme gösteriyor. Parite 1,06 olan Nisan ayı dip seviyesinin de altına geri çekilerek sonra bir yılın en düşüğüne yöneldi. Paritede kısa vadeli alçalan trendde görünüm zayıf. 1,06 direnç haline geldi. 1,05 destek olarak takip edilebilir…