MEKSA Yatırım
Fed faiz kararı, dış piyasalar, jeopolitik gelişmeler, ekonomik veriler, dış piyasalar öne çıkan konu başlıkları. Borsa İstanbul’da güç kaybı devam ediyor. Yükselişin direnç noktalarında satışlarla karşılaşması “çıkamayan borsa düşer” izlenimi veriyor. TCMB faiz indirim beklentilerinin önemli ölçüde fiyatlanması sonrası piyasayı taşıyacak yeni gündem ihtiyacı ortaya çıktı. Bu boşluk doldurulmayınca son dönemde oluşan primlerin realize edilme isteği öne çıkmış durumda. Gelen satışların karşılanamaması BIST100 Endeksi’ni zayıflattı. Suriye konusunda taş toprak sektörüne gelen alımların etkisini kaybetmesi bu sürece yardım etti.
Bugün TCMB tarafından açıklanacak yabancı işlemleri ve parasal büyüklüklere ilişkin veriler takip edilecek.
Son haftalarda gerek hisse senetleri, gerekse tahvil bonoda yabancı yatırımcıların trade (al-sat) izlenimi veren işlemler yaptıkları gözleniyor. Yabancı yatırımcıların hisse senetlerine ilgisi oldukça zayıf. Borsa İstanbul’da temkinli görünüm sürebilir.
A1 Capital Yatırım
Günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde indikatörlerde aşağı yönlü hareketlerin sürmesinin yanı sıra günün en düşük seviyesine de yakın kapanmış olması olumsuz görünümü destekliyor.
Dünkü güç kaybının bugünde devamının gelmesi halinde Aralık ayı başında başlayan yükselen trendin altına sarkacağından dolayı 9850 destek seviyesine kadar ilk etapta satış baskısı yaşanabilir. Bu seviyenin altındaki hareketlerde ise 9745 ve 9650 destek seviyelerini sırasıyla izleyebiliriz. Bayrak formasyonu görünümü oluşturan endeksin yükselen trendin üzerinde tamamlaması ve olası tepki alımları ile birlikte trend’den destek bulması durumunda ilk etapta 9960 direnç seviyesi izlenebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda 10036 ve 10200 seviyelerine kadar yükseliş hareketi ivmelenebilir.
Yapı Kredi Yatırım: Düzeltme hareketi 9,900 trend desteğini test ediyor…
Piyasada geçtiğimiz hafta 10,250 direncinden başlayan ara realizasyon eğilimini, 9,900 seviyesinden geçen trend desteği üzerinde karşılama çabası devam ediyor.
Çarşamba gününü kapanışa doğru yoğunlaşan satışların ardından-% 0.95 oranında değer kaybıyla 9,915 puandan tamamlayan piyasada, seans içi geri çekilmelerde 9,900 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izlemeyi sürdürüyoruz. Endekste 10,250 seviyesinden oluşan geri çekilmeyi, şu aşamada 9,900 üzerinde ara bir realizasyon eğilimi olarak değerlendiriyoruz. İlk etapta 9,900 üzerinde dengelenme çabasının hakim olacağı piyasada, bu seviye altındaki hareketlerin ise endekste 5 Kasım tarihinde başlayan kısa vadeli yükseliş trendinin tamamlanma riskini beraberinde getirecektir. Bu durumda 9,750 ve 9,500 risklerinin gündeme gelebileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz.
Yukarı ataklarda ise 10,150 seviyesini ilk önemli direnç noktası olarak izliyoruz. Endeksin yukarı ataklarında yeniden güç kazanabilmesi için 10,150 ara direncinin aşılması gerekiyor. Böyle bir gelişme ise ara düzeltme trendinin ardından 10,250 ve 10,500 seviyelerini gündeme getirecektir.
Alnus Yatırım
BİST-100 endeksinin, yeni işlem gününe; negatif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde; TCMB ve BDDK’nın para, banka ve menkul kıymet istatistiklerini (Rezervler, Yurt Dışı Yerleşiklerin Portföy Değişimleri, Yurt İçi Yerleşiklerin Döviz Mevduatları, Kur Korumalı Mevduat Stoku vb.) takip edeceğiz. Asya seansında, dünkü Fed kararlarının yanı sıra; Japonya Merkez Bankası (BoJ)’ndan gelen faiz oranı kararının yankılarını takip ettiğimiz küresel tarafta ise, Avrupa seansında da İngiltere Merkez Bankası (BoE)’nın faiz oranı kararını izleyeceğiz.
ABD’den gelecek olan GSYİH Değişimi, Philadelphia Fed İmalat Endeksi ve İkinci El Konut Satışları verileri ise yine önemli olacak.
Foreks Haber’e teşekkürlerimizle