Sosyal Medya

Borsa

Aracı kurumlar Borsa için ne yorum yapıyor?

Dört aracı kurumdan BİST-100 görünümü. ParaAnaliz görüşü: Genel olarak karamsar bir hava hakim

Aracı kurumlar Borsa için ne yorum yapıyor?

Yapı Kredi Yatırım: Seans içi ilk önemli destek noktası olarak 10,050 seviyesini izliyoruz …

Endeks 30 Ekim Kontratında Cuma günü oluşan tepki alımlarının ilk önemli direnç noktası olarak izlediğimiz 10,500 seviyesini aşma denemelerinde yeniden satış baskısıyla karşılaştığını gözlemliyoruz.

Pazartesi gününü -%1.57 oranında değer kaybıyla tamamlayan piyasada, seans içerisinde 10,050 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz.

Seans içi geri çekilmelerinde ilk etapta 10,050 üzerinde dengelenmeye çalışacak piyasada bu seviyenin kısa vadeli hareket açısından önemli olacağını düşünüyoruz.

10,050 desteğinin aşağı kırılması durumunda, piyasadaki satış baskısının alt noktalarda bulunan 10,000 ve 9,750 risklerini gündeme getirebileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz.

Endeksin devam eden satış baskısı içerisinde yeniden yukarı hareket gerçekleştirebilmesi için ara direnç noktası olarak izlediğimi 10,500 seviyesinin aşılması gerekiyor. Bu durumda 11,000 ve 11,250 hedefleriyle piyasada ara bir yükseliş eğilimi gündeme gelebilir.

 

Ünlü & Co

Borsa İstanbul Cuma günü verdiği güçlü tepkinin ardından yeni haftaya ilk etapta yukarı yönlü hareket etme eğilimi ile başladı. Bu çerçevede BIST-100 endeksinin %1’e yakın yükselişle 9200 puana sınırına kadar yaklaştığını gördük. Ancak kazanımlarını koruyamayan ve özellikle de günün sonuna doğru artan bir satış baskısı ile karşılaşan endeks kapanışı %0,85 değer kaybı ile yaptı.

Özellikle Orta Doğu belirsizliğinin soru işareti yaratamaya devam ettiğini ve risk iştahını negatif etkilediğini görüyoruz. Dolayısıyla endekste kuvvetli bir eğilim oluşması için öncelikle jeopolitik risklerin yarattığı endişelerin hafiflemesi gerektiğinin altını çizmek isteriz.

 

A1 Capital

Negatif kapanış serisinin güçlü bir tepki alımı ile sonlanmasına rağmen bu haftaya negatif kapanış ile başlanması sonucu tüm teknik göstergelerin yönünü tekrardan aşağı çevirdiğini görüyoruz.

AL sinyali üretmiş olan kısa vadeli göstergeler bu sinyalini bozsa da halen aşırı satım yani destek bölgesinde yer alıyor.

Beklentimiz doğrultusunda, 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Fiyatın daha önce önemli bir yükselişe başladığı ve aynı zamanda düşen trend direnci olan 10581 ve 11111 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir.

Satış baskısının sürmesi ve düşen trendde hareketin devamı durumunda ise 10000 ve 9500 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.

 

İnfo Yatırım

 

 

  • BİST100 endeksi bu haftaya da risk iştahı düşük başladı. Endeks 78 puan geri çekilirken, endeksteki işlem hacmi de sınırlı kaldı.
  • Jeopolitik gerginlikler ve T2 bakiye düzenlemelerinin yanında 3. çeyrek bilanço döneminin yavaş yavaş başlayacak olması ve iç talepteki geri çekilme kaynaklı olarak sanayi tarafında baskılı finansal beklentiler, kısa vadeli hisse bazlı baskıyı hissettirebilir.
  • 200 g HO’nun geçtiği 9.430 seviyesi geçilmediği sürece kısa vadeli bollinger alt bandının geçtiği 8.900 seviyesi takip edilecek.
  • BİST100 endeksinde TL bazında 9.075 seviyesini pivot, 9.150 – 9.265 – 9.340 seviyelerini direnç, 8.960 – 8.885 – 8.770 seviyelerini destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.
  • Dolar bazında ise 268,0 – 271,5 – 273,6 seviyeleri direnç, 262,4 – 260,3 – 256,9 seviyeleri destek olarak izlenecek.

 

 

Foreks Haber’e teşekkürlerimizle

BAKMADAN GEÇME

  • Allianz Trade: Ticaret savaşında belirsizliği yönetmek!

    Allianz Trade’in ”Fırtınadaki Süvariler” başlığı ile yayınladığı bu yılın ilk çeyrek Ekonomik Görünüm Raporu’nun odağında Donald Trump’ın gümrük vergileri ve ticaret savaşı var...

  • ABD-Çin ticaret savaşı nereye gidiyor?

    ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı kritik bir eşiğe ulaştı ve küresel ticareti ciddi şekilde tehdit ediyor...

  • Gram altını e-siparişten kartla aldık!

    Altın ons fiyatının rekorlar kırması talebi canlandırdı. Fiziki altın yatırımcısı e-ticaret yoluyla da altın almaya başladı. Piyasa ile en az yüzde 10 fiyat farkı olmasına rağmen, doğrudan eve teslim, kredi kartı ile alım kolaylığı ve ‘değeri artacak’ beklentisi online altına yönelimi artırdı...

  • Gedik Yatırım’dan ilk çeyrek finansal sonuç tahminleri…

    Sanayi şirketlerinde daralan talebin ve geçen seneki yüksek bazdan normalleşen marjların etkilerinin devam etmesini beklemekteyiz...

  • Altın Sertifikası, Fiziki Altına Kıyasla Primli İşlem Görüyor…

    Kasım 2022’de ihraç edilen Altın Sertifikası (ALTIN.S1), son dönemde yatırımcı talebindeki artış nedeniyle fiziki altına göre daha fazla değer kazandı...

  • Bitcoin’de hayat işaretleri, $100 bini aşabilir mi?

    Bitcoin, Nisan 2025'te 90.000 dolar seviyesini aşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Bu yükseliş, hisse senedi piyasalarındaki dalgalanmalar ve doların değer kaybı gibi makroekonomik faktörlerle destekleniyor. Ayrıca, spot Bitcoin ETF'lerine olan kurumsal talebin artması, fiyatların yukarı yönlü hareketini güçlendiriyor. Ama, rallinin önünde güçlü teknik dirençler var. ​

  • Dİ-EN araştırma gençlere sordu:  Hangi partiye oy vereceksiniz?

    19 Mart Protestoları Sonrası Gençleri Eğilimi’ başlıklı seçim araştırmasının sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 41.6’lık büyük çoğunluğu CHP’ye oy vereceğini söyledi. İkinci sırada ise yüzde 17.9’luk oranla AKP yer aldı. Area anketinde ise CHP’ye fark atarken, sıradaki cıumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş’ın da Erdoğan’a fark attığı görüldü.  

  • DİKKAT:  Altında balon fazla şişti, patlayabilir

    Altın fiyatları 2025 yılında rekor seviyelere ulaşarak ons başına 3.500 doların üzerine çıktı. Bu hızlı yükseliş, yatırımcılar ve uzmanlar arasında bir finansal balon oluştuğu yönündeki endişeleri artırdı. Altının geleneksel güvenli liman algısı, bu yükselişi destekleyen temel etkenlerden biri olurken, jeopolitik riskler ve ticaret savaşları gibi küresel gelişmeler bu trendi hızlandırdı. Ancak, altın fiyatları temel nedenlerden dolayı yükselmiyor.  Bir balon oluşuyor.  Balonlar da bir noktada hep patlar. 

  • IMF Nisan tahminleri:  Ticaret Savaşları global büyümeyi frenleyecek, enflasyona fazla etki yok

    IMF'nin son raporuna göre, dünya ekonomisi son 80 yılın en büyük dönüşüm süreçlerinden birine girdi. ABD’nin art arda gelen gümrük tarifesi açıklamaları, küresel ticaretin işleyişini ciddi şekilde etkilerken, bu gelişmeler büyüme beklentilerini düşürüyor ve finansal piyasaları sarsıyor. Öte yanda, enflasyon tahmini çok az değişti

  • ALTINS1 ile gram altın makasında tehlikeli tırmanış! “Yüzde 17 fark alarm zilidir”

    Borsa İstanbul’da işlem gören Darphane Altın Sertifikası (ALTINS1) ile piyasa fiyatları arasındaki fark rekor seviyeye ulaştı. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar için ciddi uyarılarda peş peşe geldi. ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz,"Fiziki altın daha güvenli bir liman olabilir" uyarısında bulundu.

  • Kuaför, cafe ve market sahipleri dikkat! Çaldığınız müzikle hapse girebilirsiniz

    Kuaför, kafe ve market gibi işletmeler artık mekanlarında çaldıkları müzik için yıllık metrekare başına 6 bin TL telif ücreti ödemek zorunda kalacak. MESAM tarafından gönderilen ihtarnamelerde, ödemeyen işletmeler için lisans bedelinin üç katı tazminat, banka hesaplarına haciz ve 1 ila 5 yıl arası hapis cezası gündemde.

  • Borsa yatırımcısı dikkat! Takas tarihlerine bayram ayarı

    Borsada takas tarihlerine bayram ayarı geldi. 23 Nisan tatiline dikkat. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı takas takvimini değiştirdi.

  • Kredi kartınız bir sabah kullanılamaz hale gelmesin! Bankalar tek tek mesaj gönderdi

    Nakit avans yoluyla döviz altın kripto alanlar dikkat. Bankalar harekete geçti. Limitiniz askıya alınabilir. Kredi kartınızla döviz, altın, kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limiti aşımı gibi işlemler nedeniyle kartınız geçici olarak kullanıma kapatılabilir.

Benzer Haberler