Sosyal Medya

Borsa

Alnus Yatırım:  BİST-100’de yatay açılış bekliyoruz

BİST-100 endeksi, dünkü işlem gününe yalnızca 3 puan civarında yükselişle başladı. Gün içerisinde  dalgalı bir seyir izleyen endeks, kapanışa doğru…

Alnus Yatırım:  BİST-100’de yatay açılış bekliyoruz

BİST-100 endeksi, dünkü işlem gününe yalnızca 3 puan civarında yükselişle başladı. Gün içerisinde  dalgalı bir seyir izleyen endeks, kapanışa doğru artan satış baskısıyla seansın sonunu; yüzde 0,88 oranında düşüşle, 10.991,57 puandan noktaladı.

Endeksin işlem hacmi 101 Milyar TL civarında gerçekleşti. Endekse en yüksek negatif etki Akbank, Turkcell ve Koç Holding hisselerinden geldi.

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin kredi notunu 2 basamak birden artıran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 17 Türk bankasının yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarını artırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ekonomi gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 11 yıl sonra Moody’s ‘ten gelen not artırım kararını Türkiye için geç kalınmış bir adım olarak nitelendiren Erdoğan, konuşmasında ayrıca: ‘’Ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir. Enflasyonda da en kötü tabloyu geride bıraktığımızı düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise: ‘’Özellikle enflasyonu düşürme temel hedefi güçlü bir şekilde korunuyor, ama dünyada ve Türkiye’de gelişmeler oldu. Bunları dikkate alarak OVP’yi güncellemiş olacağız’’ açıklamasında bulundu.

BİST-100 Endeksi’nin yeni işlem gününe yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni verileri takibimizde olacak. Ayrıca, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı için Brezilya’nın Rio De Janeiro kentine giden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan’dan gelebilecek açıklamalarda önem arz edecek.

Küresel tarafta ise; ABD’nin İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, Dayanıklı Mal Siparişleri ve 2.Çeyrek Öncü Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri ile piyasalarda oynaklıklar ortaya çıkabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler