Sosyal Medya

Borsa

Alnus Yatırım: BİST-100 güne alıcılı başlayabilir

BİST-100 Endeksi’nin yeni haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde dikkatler; İmalat PMI verisinde olacak.

Alnus Yatırım: BİST-100 güne alıcılı başlayabilir

BİST-100 endeksi, geçtiğimiz haftanın son işlem gününe 58 puan civarında yükselişle başladı. Günün devamında dalgalı bir seyir oluşurken; kapanışa doğru etkili olan satışlarla birlikte seansın sonunu yüzde 0,31 oranında düşüşle 10.647,91 puandan noktaladık. Endeksin işlem hacmi 92,6 Milyar TL civarında gerçekleşti.

Endekse en yüksek negatif etki; Akbank, BİM Birleşik Mağazalar ve İş Bankası C Grubu hisselerinden geldi.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Cuma günü Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; ‘’Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir’’ denildi.

Dünya Bankası, iklim değişikliği nedeniyle taşkın ve kuraklıkların olumsuz etkilerine karşı Türkiye’ye verdiği 600 Milyon Dolarlık finansman paketini onayladı.

 

Bank of America, Türk Lirası forward, tahvil ve hisse senetleri için uyarıda bulundu. Forward pozisyonlarının 20 Milyar Dolar seviyesini aştığını tahmin edildiğini belirten kurumun raporuna göre; hisse senetleri, tahvil ve Türk Lirası forward pozisyonları kalabalıklaştı. Kurum, bu nedenle ileride pozisyonlardaki azalmanın Türk Lirası uzun pozisyon işlemleri için risk teşkil edeceğini vurguladı.

BİST-100 Endeksi’nin yeni haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde dikkatler; İmalat PMI verisinde olacak. Ayrıca, bir TV programına katılacak olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere; ekonomi kurmaylardan gelecek açıklamalar da önemli olacak.

 

Küresel tarafta ise; Almanya’nın TÜFE ve İmalat PMI verileri ile ABD’nin Üretim/İmalat PMI dataları takip edilecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler