Sosyal Medya

Borsa

ABD ÜFE verileri sonrasında Wall Street yükselişte

S&P 500 vadeli endeksi, yatırımcıların enflasyon baskılarının hafiflediğini gösteren daha fazla ekonomik veri almasının ardından yükseldi.   S&P 500 vadeli…

ABD ÜFE verileri sonrasında Wall Street yükselişte

S&P 500 vadeli endeksi, yatırımcıların enflasyon baskılarının hafiflediğini gösteren daha fazla ekonomik veri almasının ardından yükseldi.

 

S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,42 yükselirken, Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,9 artış gösterdi. Dow Jones Sanayei Endeksi ise yatay seyir izliyor.

Mayıs ayı üretici fiyat endeksi bir önceki aya göre %0,2 düştü. Ekonomistler %0,1’lik bir artış bekliyordu. Bu rapor, hükümetin tüketici fiyat endeksinin geçen ay beklenenden daha az arttığını açıklamasından bir gün sonra geldi.

Abrdn’de baş ekonomist yardımcısı olan James McCann, “Fed şaşırtıcı olmayan bir şekilde politikasını değiştirmedi ancak bu yıl faiz indirimlerine kapıyı açık tutmaya devam ediyor. TÜFE enflasyonundaki aşağı yönlü sürpriz daha cesaret vericiydi ve çoğu üyenin bir ya da iki indirim arasında bölünmesiyle, piyasa fiyatlamasının bu yıl birden fazla faiz indirimiyle flört etmeye devam ettiğini görmek bizi şaşırtmayacaktır.” dedi.

 

 

 

 

 

foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler