Sosyal Medya

Politika

Suriye toprakları karışacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile yeni döneme ilişkin, ülkenin kuzeyinde Rusya ile ortak devriye sinyali verdi. Milli Savunma…

Suriye toprakları karışacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile yeni döneme ilişkin, ülkenin kuzeyinde Rusya ile ortak devriye sinyali verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, “Moskova’da yapılan görüşmede tutumumuz ülkemizin milletimizin savunması. Kararlılığımızı muhataplarımıza ifade ettik. İster Türkiye ister Suriye’deki kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız sözkonusu değil. Gerçek dışı haberlere itibar edip farklı tutumlara girmemeliler. Görüşmelerimizin devamı olacak. Umudumuz sürecin makul mantıklı şekilde devam etmesi” dedi.

‘Ortak devriye olabilir’

Akar, “Rusya ile yaptığımız ortak devriyeler Suriye’nin kuzeyine geliştirilebilir” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-01-04-at-13-09-26.jpeg

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan Rusya’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile görüşmüştü. Moskova’daki bu görüşmeye ABD tarafından yorum gelmişti. ABD Sözcüsü Ned Price“Acımasız diktatör Beşar Esad’ı eski durumuna döndürmek için ilişkilerini iyileştiren veya destek veren ülkeleri desteklemiyoruz” demişti.

Brezilya dönüşü gazeteciler ile konuşan Çavuşoğlu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görüşmesine ilişkin, “Önce istihbarat ve savunma bakanları, sonra dışişleri bakanları, sonra liderler düzeyinde görüşme olur” ifadelerini kullanmıştı.

HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler