Sosyal Medya

Genel

Kulis: Tek cumhurbaşkanlığı yardımcılığı İYİ Parti’ye verilecek

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in dün yaptığı görüşme sonrasında iki partide de yüzler gülüyor. Görüşme ile ilgili Artı Gerçek’e bilgi…

Kulis: Tek cumhurbaşkanlığı yardımcılığı İYİ Parti’ye verilecek

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in dün yaptığı görüşme sonrasında iki partide de yüzler gülüyor. Görüşme ile ilgili Artı Gerçek’e bilgi veren İYİ Partili üst düzey isimler “Muhtemelen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı bize verildi” şeklinde konuştu.

2 Mart’taki Milet İttifakı toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Ankara’da yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Her iki parti yetkilileri de görüşmenin olumlu geçtiğini belirtirken, Artı Gerçek’e konuşan İYİ Partili yetkililer, tek cumhurbaşkanı yardımcılığının kendilerine verildiği konusunda anlaşıldığını belirtti.

CHP’DE POZİTİF HAVA HAKİM

Görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısına katıldı. Artı Gerçek’e konuşan partililer, MYK toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, görüşmenin olumlu geçtiğini ve sorunların büyük oranda çözüldüğüne dikkat çekti. MYK toplantısı sona erdiğinde de CHP’de pozitif bir hava hakimdi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına MYK toplantısında ‘tartışmaya girmeyin’ yönünde uyarısı olduğu da belirtiliyor.

Toplantıda partililerin büyük bir kısmı artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesin olduğunu ve iki parti arasındaki sorunların da sona erdiği yönünde görüş bildirdi.

AKŞENER GÖRÜŞME ÖNCESİ VE SONRASI KURMAYLARI İLE GÖRÜŞTÜ

İki parti liderinin görüşmesi sonrasında Kılıçdaroğlu MYK toplantısına katılırken, Meral Akşener de kurmaylarıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra da partisinin üst düzey isimleri ile daha geniş katılımlı bir toplantı için partisinin ek binasına geçti. Üç saati aşkın bir süre devam eden toplantıda Akşener tek tek tüm partilileri dinledi.

‘PÜRÜZLER GİDERİLDİ, OLUMLU BİR TOPLANTI OLDU’

Toplantının ardından Artı Gerçek’e konuşan İYİ Partili bir yetkili Akşener’in Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Toplantıda pürüzler giderildi, olumlu bir toplantı oldu” açıklamasında bulunduğunu belirtti. Aynı partili görüşmeye ilişin şu detayları anlattı:

“Toplantıda bütün arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptı genel başkan dinledi. Toplantıda ne Kemal Bey adaylığını gündeme getirdi ne de genel başkanımız konuştu. Yapılan genel toplantıda ise genel başkanımız depremle, siyasetle ve adaylıkla ilgili kanaatlerini konuştu. Genel başkan hepsini dinledi. Herhangi bir karar yok. Herhangi bir yere bağlama yok. Toplantıya katılan partililerin büyük çoğunluğu depremden önce bildirdikleri görüşlerinin değişmediğini ve hala kazanacak aday konusunda endişe duyduklarını söyledi.”

‘CHP’NİN DE BİZİM DE YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR’

Artı Gerçek’e konuşan başka bir partili ise seçime az bir süre kala sorunların artık çözülmesi gerektiğine dikkat çekti ve “Yapılan ikili toplantıda aday tam olarak konuşulmadı ama temel sıkıntılar çözüldü. Özellikle küçük partiler ne olacak, asıl ittifak ortakları biziz ve niye bu noktaya geldik konusu bu toplantının gündemi oldu. 2018 tarihindeki fabrika ayarlarına dönüş toplantısıydı aslında. CHP’nin de bizim de yüzümüz gülüyor.” dedi.

TEK CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI İYİ PARTİ’YE

Daha önceki Millet İttifakı toplantılarında, her parti liderine cumhurbaşkanı yardımcılığı verileceğinin konuşulduğuna dair kulis bilgileri yansımıştı. Artı Gerçek’e konuşan İYİ Partili bu durumun değiştiğini söyledi ve “Perşembe günü adayı belirleyecekler. İki parti arasında çözülmeyen konulardan bir tanesi de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusuydu. Muhtemelen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı bize verildi” şeklide konuştu.

İYİ PARTİ’DE KILIÇDAROĞLU ‘ENDİŞESİ’

İki lider arasındaki görüşme sonrasında olumlu hava olsa da İYİ Partili yetkililer özellikle depremin ardından Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki çekinceleri ve seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun büyük bir fark atamayacağı endişesinin tam olarak giderilemediğini de belirtti. Deprem öncesinde İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin olumlu bir hava oluştuğunu ancak afetten sonra bu durumun değiştiği de belirtiliyor. İYİ Partililer özellikle sağ seçmenin Kılıçdaroğlu’nun adayına karşı isteksiz olması durumunda güç kaybedeceklerini ve sürecin iyi yönetilemediğini düşünüyor.

Artı Gerçek / Seda Taşkın

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler