Sosyal Medya

Döviz

Dünyada dikkatler ABD enflasyonunda…

Varlık piyasaları, son iki hafta içinde merkez bankaları tarafından iletişimin yeniden ayarlanmasını tamamen sindirdi. Şimdi, verilerin özellikle ABD’de bir yön…

Dünyada dikkatler ABD enflasyonunda…

Varlık piyasaları, son iki hafta içinde merkez bankaları tarafından iletişimin yeniden ayarlanmasını tamamen sindirdi. Şimdi, verilerin özellikle ABD’de bir yön sunma zamanı geldi. Yarınki TÜFE verileri, Mayıs faiz artışı etrafında beklentilerin artmasına neden olabilir ve dolar biraz daha fazla destek bulabilir.

USD: Ön sırada veriler

Büyük G10 para birimlerindeki son dalgalanmalardan anlaşılan, bu aşamada, verilerin merkez bankası iletişiminden çok daha önemli olması. Mütevazıdan agresife kadar değişen şahin yorumların kütlesi, piyasaların şubat ayı başındaki güvercin koşusu ve ABD’deki güçlü istihdam verileri ışığında oldukça öngörülebilir görünüyor. Bununla birlikte, bir sonraki merkez bankası hamleleri açısından piyasaya yön vermekten daha fazlası var artık, veriler merkez bankacılarının tepki fonksiyonunu netleştirecek.

Muhtemelen, Şubat ayındaki fiyat hareketleri şu ana kadar çoğunlukla Federal Rezerv ve Avrupa Merkez Bankası toplantılarından ziyade ABD’deki güçlü tarım dışı bordro verilerine bir tepki oldu. Merkez bankaları kısa vadede veriye bağımlı kaldığı sürece, FX’teki eğilimleri yönlendirmek gerçekten verilere bağlı olacak. Bu aşamada, bu özellikle Fed ve dolar için geçerli.

Bu hafta ABD enflasyonu, perakende satışlar ve sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Ocak ayındaki ABD verileri, büyük ölçüde Aralık ayına kıyasla iyileşmiş hava koşulları sayesinde güçlü gelecek. En son iş raporunda görülen işe alımlardaki büyük sıçrama da talebin arttığını gösteriyor.

Gerçekten de en önemli veri enflasyon (yarın) olacak. Manşet ve çekirdek oranlar için sırasıyla aylık %0,5 ve %0,4’lük bir artış için piyasa konsensüsü ile uyumlu. Otomobil satışları ve konut, şimdilik çekirdek enflasyonun altına bir zemin koymaya katkıda bulunmalı, ancak bu iki bileşenin ikinci çeyreğin ortasından itibaren daha keskin bir şekilde düşmeye başlaması ve bunun da enflasyonda daha sürdürülebilir bir düşüş eğilimini körüklemesi gerekiyor.

Başka bir deyişle, deflasyonist yoldaki bu gerilemenin, eğilimin tersine döndüğünü göstermesi beklenmiyor. Yine de, bu – güçlü perakende satışlar ve endüstriyel üretim rakamlarının yardımıyla – piyasaların ve FOMC şahinlerinin Mart ayındakinden sonra Mayıs ayında 25bp’lik bir faiz artışı beklemelerine alan açmak için yeterli olacak. Herhangi bir yukarı yönlü sürpriz, zirve faiz fiyatlamasını %5,50 işaretine doğru itebilir.

FX perspektifinden bakıldığında, dolar en azından bu haftaki son kazançlara tutunacak bir konumda görünüyor. DXY’de yakın zamanda 105.00’e geri dönüş görebiliriz. Bugünün fiyat hareketi, veri açıklamaları olmadığı göz önüne alındığında bekle ve gör yaklaşımını izleyebilir, ancak piyasaların kilit risk olaylarına yönelik savunma amaçlı uzun dolar pozisyonlarına yaklaşma eğilimi gözlemleniyor.

ING

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler