Sosyal Medya

Gündem

Uçan Arabalar Geliyor! Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Alef Aeronautics tarafından geliştirilen dünyanın ilk uçan elektrikli otomobili, ön siparişe açıldı. Bu model, ABD’de uçmak için yasal onay alan…

Uçan Arabalar Geliyor! Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Alef Aeronautics tarafından geliştirilen dünyanın ilk uçan elektrikli otomobili, ön siparişe açıldı. Bu model, ABD’de uçmak için yasal onay alan ilk uçan otomobil olma özelliğine sahip. Ön siparişler, bir otomobil bayisi aracılığıyla alındı.

 

 

 

 

Alef Aeronautics, 2015 yılından bu yana dikey kalkış (eVTOL) yeteneklerine sahip gerçek bir sürülebilir araba geliştirmeye çalışıyor ve bu aracın görece uygun fiyatlı olmasını hedefliyor. Alef Aeronautics’ın uçan araba modeli olan “Model A”, 320 kilometre yol gidebiliyor ve 175 kilometre uçabiliyor. Bu model, ABD Federal Havacılık İdaresi’nden Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası alan ilk elektrikli uçan araba.

“Model A”nın üretiminin 2025’in dördüncü çeyreğinde başlaması ve teslimatların kısa bir süre sonra yapılması planlanıyor. Alef Aeronautics, ilk uçan elektrikli otomobilin ön siparişlerinin yıl sonunda 400’den 2 bin 500’e ulaştığını duyurdu.

 

ÖNCELİK İÇİN 1500 DOLAR YATIRILACAK

 

Model A’nın fiyatı 300 bin dolar olarak belirlendi. Ekim ayında ön siparişlere başlandı ve normal sıra için 150 dolar veya öncelik için 1.500 dolar yatırma seçeneği sunuldu.

 

 

Alef Aeronautics, Model A’dan sonra, 2035 yılında piyasaya sürülecek olan “Model Z” adlı dört kişilik bir sedanı da piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, bu yeni modelin 35 bin dolardan başlayan fiyatlarla, 350 kilometre sürüş kabiliyeti ve 480 kilometrenin üzerinde uçuş menziline sahip olacağını iddia ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler