Sosyal Medya

Gündem

Seçil Erzan’ın Arda Turan ile yaptığı mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dava dosyasına girdi

Yüksek getirili gizli fon" olarak anılan dolandırıcılık davasında, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı kamuoyunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sanık Seçil Erzan'ın, müşteki konumundaki Arda Turan ile olan yazışmaları, dava dosyasına eklenmiş durumda.

Seçil Erzan’ın Arda Turan ile yaptığı mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dava dosyasına girdi

Yüksek getirili gizli fon” olarak anılan dolandırıcılık davasında, 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı kamuoyunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sanık Seçil Erzan’ın, müşteki konumundaki Arda Turan ile olan yazışmaları, dava dosyasına eklenmiş durumda.

 

 

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tutuklu sanığı Seçil Erzan’ın, müşteki Arda Turan ile WhatsApp üzerinden gerçekleştirdiği yazışmalar dava dosyasına girdi. Turan’ın parasını almak istemesine karşın Erzan’ın oyalama çabaları ve yaşanan sorunlar, yazışmalarda yer aldı.

 

Turan’ın “Evin içinde panik halindeyim, yarın herhangi bir eksiklik olmasın. Pazartesi herkes ödeme için mesaj atmış.” şeklindeki mesajına Erzan, “Gerçekten sakin olmalısın, ben işin başında sağlam durmalıyım ki işi çözebileyim. Sen panik olunca ben de panik olmaya başlıyorum.” yanıtını verdi. Turan, 40 gündür benzer problemler yaşadığını belirtti.

 

Erzan’ın “Hayır, hayır para için panik yapmıyorsun yanlış anladın sen beni, seninki için bekletiyorum onu, konuşamıyorum burada.” sözlerine Turan, “Beklesin Seçil, benim 5 kuruş param yok, kaç para çıkacak yarın? Ben oraya 15 milyona yakın nakit soktum, çıkardın. 35 bin dolar param kaldı, kredi çektim. 5 kuruş param yok Seçil, farkında mısın? Ben şaka yapıyorum gibi geliyor.” ifadeleriyle yanıt verdi.

 

Yazışmalarda Erzan’ın, 7 Mart’tan Nisan’a kadar Turan’a farklı söylemlerle “paranı alacaksın” demesi ve Turan’ın çabaları dile getiriliyor. Turan, “Ben 2 ayda 1 milyonu zor aldım ve hala oradaki eksiklikler. Yoruluyorum. Öyle bir şey söylüyorsun ki zaten uyku uyumuyorum. Ama her gün bu parayı konuşmaktan düşünmekten kendimden iğrendim. Lütfen yardımcı ol.” dedi.

 

Ayrıca, Turan’ın, müşteki Emre Çolak’ın “Bugün para yatıyor mu?” mesajının resmini Erzan’a ilettiği bir yazışmada, Erzan’ın çabaladığını, ancak dayanacak gücünün kalmadığını ifade ettiği aktarıldı.

 

Dosyaya giren bankaya ait güvenlik kamerası kayıtlarında ise tutuklu sanık Ali Yörük’ün, iddiaya göre müştekilerden aldığı parayı bankada teslim etmesi ve Erzan ile yanındaki kişilerin masadaki paraları çantaya koymaları yer alıyor.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle iade edeceğini bildirdiği belirtiliyor. Ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaşamadığı ve durumu bildirdiği, bankanın araştırma yaparak suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

 

Erzan’ın, müştekilere yüksek getiri vaadiyle paranın yerine konulacağına dair kamuoyunda tanınan isimlerin de bu fonda yer aldığı yönünde yönlendirerek dolandırdığı belirtiliyor. Ancak gerçekte böyle bir fonun bulunmadığı ortaya çıktı.

 

Erzan’ın, müştekilere sahte belgelerle yaklaşıp banka evraklarını taklit ederek dolandırıcılık yaptığı öne sürülüyor. İddianamede, Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “ticari faaliyet sırasında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

 

Mahkeme, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024’e erteledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler