Sosyal Medya

Gündem

Şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının üst sınırı artırılacak

Bu hafta TBMM'ye sunulması beklenen kanun teklifi, tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 83'ten yüzde 90'a yükseltilmesini içeriyor.

Şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının üst sınırı artırılacak

Bu hafta TBMM’ye sunulması beklenen kanun teklifi, tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 83’ten yüzde 90’a yükseltilmesini içeriyor.

 

 

 

TBMM’ye sunulacak olan kanun teklifi, şans oyunlarındaki ikramiye dağıtım oranlarını yükseltmeyi ve deprem bölgesinde yapı malzemelerinde fahiş fiyat uygulayanlara karşı katı idari para cezalarını içeriyor.

 

AKP milletvekillerinin üzerinde çalıştığı vergi ve maliye konularını kapsayan bu torba kanun teklifi, yaklaşık 80 maddeyi barındırıyor ve bu hafta Meclis’e sunulacak.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan teklif, gelecek hafta kabul edilirse bütçe görüşmelerinden önce TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak.

 

Teklife göre, menkul malların fiili haczi sırasında elektronik ortamda haciz tutanakları düzenlenebilecek. Ayrıca, şans oyunlarındaki ikramiye dağıtım oranları yüzde 83’ten yüzde 90’a yükseltilecek.

 

Bu düzenlemeyle, kurumların bir takvim yılı içinde ödeyeceği ikramiyelerin toplamı, elde ettikleri hasılatın yüzde 40’ından az ve yüzde 90’ından fazla olamayacak.

 

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli Şubat ayındaki depremlerden etkilenen illerde fahiş fiyat uygulayanlar için yeni düzenlemeler yapılacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler