Sosyal Medya

Gündem

Deprem uyarı sistemleri hem iOS hem de Android cihazlarda nasıl çalışır?

Deprem uyarı sistemleri, günümüzde mobil cihazlarda oldukça önemli bir özellik haline geldi. Ülkelerin deprem riski taşıyan bölgelerinde, bu sistemler insanların güvenliğini artırmak için kullanılıyor. Türkiye'de de aktif fay hatları nedeniyle deprem riski yüksek olduğundan, Google'ın geliştirdiği deprem uyarı sistemi önemli bir rol oynuyor.

Deprem uyarı sistemleri hem iOS hem de Android cihazlarda nasıl çalışır?

Deprem uyarı sistemleri, günümüzde mobil cihazlarda oldukça önemli bir özellik haline geldi. Ülkelerin deprem riski taşıyan bölgelerinde, bu sistemler insanların güvenliğini artırmak için kullanılıyor. Türkiye’de de aktif fay hatları nedeniyle deprem riski yüksek olduğundan, Google’ın geliştirdiği deprem uyarı sistemi önemli bir rol oynuyor.

 

 

Google’ın geliştirdiği deprem uyarı sistemi genellikle Android cihazlarda varsayılan olarak etkindir. Bu sistem, deprem algılayıcıları tarafından belirli bir deprem öncesi titreşimleri tespit ederek kullanıcılara uyarı gönderir. Bu uyarılar, depremin olası etki alanına bağlı olarak saniyeler öncesinden kullanıcıları bilgilendirir.

 

Deprem uyarı sistemini etkinleştirmek için:

 

 Öncelikle mobil deprem ağını oluşturan bu yöntemle birlikte uyarıları alabilmek iç.in telefon ayarlarınızdan kablosuz bağlantıyı veya mobil veriyi açmanız gerekiyor.

 

– Daha sonra ayarlar bölümünden Güvenlik ve acil durum butonuna tıklayıp uyarılar sekmesine tıklayın.

 

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

 

 Güvenlik ve acil durum telefonunuzda yoksa Konum sekmesinden Gelişmiş daha sonra Deprem uyarılarına tıklayın.

 

 Güvenlik ve acil durum sekmesinde Deprem uyarıları yer almıyorsa sağ üstte bulunan büyüteç simgesini deprem uyarıları yazarak aratabilirsiniz.

 

 IOS deprem uyarısı nasıl açılır?

IOS deprem uyarısı nasıl açılır?

 

 Ardından deprem uyarılarını açın ve kapatın.

 

DİPNOT: Telefonunuzda deprem uyarılarını açtığınız halde bazen deprem için uyarı alamamanız mümkün. Bazen ise bulunduğunuz konumda olmamanıza rağmen deprem uyarısı alabilirsiniz.

 

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler