Sosyal Medya

Genel

Erdoğan:  İlk önceliğimiz  enflasyonu düşürmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir…

Erdoğan:  İlk önceliğimiz  enflasyonu düşürmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir süredir dünya ile birlikte başımızı ağrıtan enflasyon meselesini tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliği bu meselenin çözümü oluşturuyor” dedi.

 

Bir anlamda Mehmet Şimşek – Gaye Erkan’a destek olarak okunabilecek bu sözler, yine de Erdoğan’ın enflasyonu düşürmenin kaçınılmaz maliyeti olan ekonomik durgunluk ve işsizliğe ne kadar tahammül edebileceği konusunda ip ucu vermiyor.

 

Erdoğan, basın açıklamasında şunları söyledi:

 

Salgın, deprem ve seçimlerin yanında yakaladığımız bu ivmeyi inşallah kaybetmeyeceğiz. Bir süredir dünya ile birlikte başımızı ağrıtan enflasyon meselesini tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliği bu meselenin çözümü oluşturuyor.

 

Büyüme ekseninde hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Enerji yükünü Karadeniz gazı, Gabar petrolü, Akkuyu nükleer santraliyle asgariye indireceğiz. Güçlü Türkiye yoluyla güçlü ihracatımızı rekordan rekora taşıyacağız.

 

Erdoğan’ın açıklamalarından enflasyonla mücadelede sıkı para ve bütçe politikası kadar,  enerji ithalatını azaltacak ve bu vesileyle TL’nin değer kaybını frenleyecek önlemlerin de önemli rol oynayacağını düşündürüyor.

 

İhracatta iddialı  hedefler

 

 

Erdoğan yeni bir ihracat seferberliği müjdesi de verdi:

İhracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara gelecek sene ise 285 milyar dolara ulaştırmak istiyoruz. 2028 senesi için de hedefimiz 400 milyar Dolar ve üstünü yakalamaktır. 2028 ihracat hedeflerimiz kapsamında ihracatımızdan yüzde 1,5 pay alan elektronik ihracatının payını yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.

 

Ülke ülke girişimlerimizi artıracağız. Çok dolaşacağız, dünyayı gezip onlarla birlikte neler yapacağımızı planlayacağız. Türkiye’nin son 21 yılda dış politikada attığı adımlar ihracatımızda da çarpan etkisi yapmıştır. Türkiye’nin diplomatik temsil ağı genişledikçe ihracatı da yukarı gitmiştir. Birbiriyle kavga eden hatta çatışan tarafları bile aynı çatı altında buluşturan ülke olmamız bizlere dış ticarette de avantajlar sunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler