Sosyal Medya

Ekonomi

Özgür Demirtaş’ın tek kelimelik paylaşımı Türkiye gündeminde: Herkes onu araştırdı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki katına çıkarıldığı açıklamasının ardından Türkiye’nin en önemli ekonomistlerinden olan Özgür Demirtaş’tan olay bir yorum geldi. Demirtaş’ın…

Özgür Demirtaş’ın tek kelimelik paylaşımı Türkiye gündeminde: Herkes onu araştırdı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki katına çıkarıldığı açıklamasının ardından Türkiye’nin en önemli ekonomistlerinden olan Özgür Demirtaş’tan olay bir yorum geldi. Demirtaş’ın tek kelimelik yorumunu okuyanlar Google’da o kelimeyi aradı.

 

 

 

 

Asgari ücret zammı ve üzerine Meclis’e gelen memur zam teklifi sonrası sürücülere kötü haber geldi. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki katına çıkarıldığı açıklandı.

Torba yasada yer alan teklife göre, tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlu taşıt vergisi uygulanacak. Buna göre 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

 

Teklife göre, tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlo taşıt vergisi uygulanacak. Yüzde 25 olarak uygulanacak kurumlar vergisi, finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinde yüzde 30 olacak.

 

Medyatava’dan Can Doker’in haberine göre; bu haberin duyulmasından sonra ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

 

 

 

 

Prof. Demirtaş’ın tek kelimelik “İmdadiye” paylaşımı merak uyandırdı. Prof. Demirtaş’ın tweetini gören herkes Google üzerinden İmdadiye  kelimesinin anlamını araştırdı.

İşte İmdadiye kelimesinin anlamı:

İmdadiye: Osmanlılarda savaş zamanı savaş giderlerini karşılamak, barış zamanı bütçe açığını kapatmak amacı ile halktan alınan töresel vergi. Savaş zamanlarında harp masrafını karşılamak, sulh vaktinde de bütçe açığını kapatmak için halktan alınan örfi vergi. Harp için alınana “imdadiye-i seferiye”, açığı kapatmak gayesiyle alınana da “imdadiye-i hazariye” denilirdi.

İmdadiye hazariye vergisi: Osmanlı Devleti’nde savaş zamanlarında savaş masrafını karşılamak, barış zamanında da bütçe açığını kapatmak amacıyla halktan alınan bir vergi türü.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler