Sosyal Medya

Kripto Para

ABD’de açılan Binance davası kripto paralara satış getirdi. Peki ne oluyor?

ABD’de finansal piyasa regülatörü SEC, kripto para piyasasında daha önce Ripple ve Coinbase üzerinden başlattığı yasal baskı cephesini son olarak…

ABD’de açılan Binance davası kripto paralara satış getirdi. Peki ne oluyor?

ABD’de finansal piyasa regülatörü SEC, kripto para piyasasında daha önce Ripple ve Coinbase üzerinden başlattığı yasal baskı cephesini son olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’a dava açarak genişletti.

Piyasada SEC’in adımı ilk etapta sert satışlarla karşılandı. Sosyal medyada ise kripto para piyasası katılımcıları SEC Başkanı Gensler’e istifa çağrılarında bulundular. Zira, kripto para şirketleri SEC’in sektör için açık bir regülasyonu olmadığına ve davaların şirketlerin net regülasyonların belirlenmesi taleplerine rağmen açıldığına dikkat çekiyorlar.

Gelinen noktada SEC’in adımlarının ABD’de dijital para inovasyonunu durdurabileceği çok kişinin tespiti olarak öne çıkıyor. Öte yandan ABD’de SEC adımlarından rahatsız olan bazı Senatörler de sektöre ilişkin yasal düzenleme çabalarını sürdürüyorlar. Senato Finans Komitesi Başkanı Patrick McHenry’nin önerdiği yasa teklifi konusunda bugün Komite görüşmeleri yapılacak.

Ripple’in SEC’le devam eden davasının da anılan süreçler açısından bir kırılma noktası olması bekleniyor. Zira mahkemeden SEC’in davalarında en temel gerekçe olan ve kripto paraları “kayıtlı olmayan menkul kıymet” olarak niteleyen iddiaya ilişkin karar çıkabilir. SEC’in iddiasını destekleyen ya da çürüten bir mahkeme kararı tüm diğer davalar açısından belirleyici olabilir. Ripple davasında kısa karar haftalar içinde, Ripple’ın lehine olan Hinman belgelerinin açıklanması ise 13 Haziran’a kadar bekleniyor.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler