Sosyal Medya

Ekonomi

Alkol Ve Sigarada ÖTV zammı , motorine zam

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı da belli oldu. Alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde…

Alkol Ve Sigarada ÖTV zammı , motorine zam

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı da belli oldu. Alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,82 artacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranlarını açıkladı. Buna göre yılın ilk 6 ayındaki üretici ve tüketici enflasyon oranları da belli olmuş oldu.

İlk 6 aylık enflasyon oranları alınacak ücret ve zamlar üzerinde etkili olurken, üreticilerin enflasyonu da mal ve hizmetlere gelecek ürünler üzerinde etkili oluyor. Yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 19,77 olurken, ilk 6 aydaki üretici enflasyonu da yüzde 14,82 olarak gerçekleşti.

Alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 14,82 olarak belirlendi.

Motorine yarın zam geliyor

Döviz kurlarındaki artışın etkisiyle akaryakıta bir zam daha geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 87 kuruş zam gelecek.

Bu geceki zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 24,78 TL’ye, Ankara’da 25,23 TL’ye, İzmir’de 25,35 TL’ye yükselecek.

Benzinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 26,19 TL, Ankara’da 26,64 TL, İzmir’de 26,67 TL seviyesinde bulunuyor.

Öte yandan, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere oto gazın (LPG) litre fiyatına ise 65 kuruş indirim gelecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler