Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD iş ilanları 8,83 Milyon’a Düşerek 2021’in başından beri en düşük seviyesine indi.

İş talebinin yavaşladığını yansıtır şekilde ABD’de Temmuz ayında iş ilanları, beklenenden daha fazla bir düşüşle iki yıldan uzun bir sürenin…

ABD iş ilanları 8,83 Milyon’a Düşerek 2021’in başından beri en düşük seviyesine indi.

İş talebinin yavaşladığını yansıtır şekilde ABD’de Temmuz ayında iş ilanları, beklenenden daha fazla bir düşüşle iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun İş İlanları ve İş Gücü Dönüşüm Anketi (JOLTS) Salı günü yayınlanan verilere göre, Haziran ayındaki 9,17 milyondan, Temmuz ayında mevcut pozisyon sayısı 8,83 milyona düştü. Bu, son yedi ayda altıncı düşüşü işaret etti.

Ayrılma Oranı olarak adlandırılan, toplam istihdamın bir parçası olarak isteğe bağlı olarak işi bırakanları ölçen oran, %2,3’e düşerek 2021’in başından beri en düşük seviyesine indi. Bu da Amerikalıların mevcut piyasada başka bir iş bulma yeteneklerine olan güvenlerinin azaldığını gösteriyor.

Açık pozisyonlardaki düşüş, profesyonel ve iş hizmetlerinde, sağlık hizmetlerinde ve hükümet sektöründe düşüşleri yansıttı.

Artan işgücü katılımı ile azalan iş ilanlarının birleşmesi, işgücü piyasasında daha büyük bir denge sağlayarak ücret artışını sınırlamaya yardımcı olmakta. İşçilere olan talebin hafiflemesine rağmen, işsizlik tarihsel olarak düşük seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Bu eğilim, Federal Rezerv’in agresif faiz artışlarına rağmen ABD’nin resesyondan kaçınabileceği umutlarının büyümesinde önemli bir rol oynadı. Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta ayrıca işgücü piyasası gevşemeye devam ederse, enflasyonun düşüş yoluna devam edebileceğini öne sürdü.

Comerica Bank Başekonomisti Bill Adams bir notta “Federal Rezerv, hızlı ücret artışlarının 2024’te enflasyon baskılarını artırabileceğinden endişeli, ancak ücret artışının iş değiştirerek ücretleri yükseltme fırsatlarını daha az gören işçilerin önümüzdeki aylarda yavaşlaması muhtemeldir,” diyor.

Ekonomistlerin Bloomberg anketindeki medyan tahmini 9,5 milyon açık pozisyonu işaret ediyordu. ABD Hazine tahvilleri verilerin ardından düşerken, S&P 500 kazançlarını genişletti.

Açık pozisyonların işsiz insanlara oranı, Eylül 2021’in başından beri en düşük olan %1,5’e geriledi. 2022’deki zirvesinde, oran 2’ye 1’di.

İşe Alımlar, Ocak 2021’in başından beri en düşük seviyeye indi. Son iki ayda işe alımlar 458,000 azaldı, bu en büyük düşüş 2020 sonundan bu yana.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler